Πολάκης: Δεν έκανα καμία κατάληψη, μου πήρατε τον λόγο πραξικοπηματικά

424

Έπειτα από μιάμιση ώρα πολιτικής θύελλας για το χθεσινό ακτιβιστικό σόου του Παύλου Πολάκη στη Βουλή, το μεσημέρι της Τρίτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τον λόγο και ανέβηκε στο βήμα για συνεχίσει την ομιλία που διακόπηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Σε μια προσπάθεια να αποκλιμακώσει, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι δεν έκανε κατάληψη του βήματος της Βουλής και κατηγόρησε τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου για πραξικοπηματική ενέργεια, όταν αποφάσισε να τουθ αφαιρέσει τον λόγο. Έπειτα από μια σύντομη εισαγωγή, ο Παύλος Πολάκης συνέχισε με την ομιλία που είχε ετοιμάσει για τις φαρμακοβιομηχανίες.

«Δεν έχετε δικαίωμα να ξεπερνάτε τα όρια και με μεθόδους αυτοδικίας να διορθώνετε αυτό που νομίζετε ότι έγινε λάθος» είπε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας αναφερόμενος στο χθεσινό σόου του Παύλου Πολάκη που όπως είπε δημιούργησε μια «δυσάρεστη, αποκρουστική εικόνα» για το κοινοβούλιο.

«Δεν είμαστε εδώ για να σφυγμομετρούμε απόψεις αλλά για να εφαρμόζουμε τον κανονισμό» είπε ο Κώστας Τασούλας και κάλεσε τους 300 βουλευτές να διαφυλάξουν τα έσχατα όρια του κοινοβουλίου «που είναι ο κανονισμός του, που είναι η αρχή της πλειοψηφίας».

Η πυροσβεστική παρέμβαση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων έγινε στην έναρξη της συζήτησης για τον αναπτυξιακό νόμο που επαναλαμβάνεται σήμερα μετά τη χθεσινή διακοπή λόγω του επεισοδίου ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος έκλεισε το μικρόφωνο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,  κατόπιν διαφωνίας του γιατί μιλούσε για τη Novartis στο νομοσχέδιο για τον Αναπτυξιακό Νόμο.

Η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα είχε «πυροσβεστικό» χαρακτήρα, αφού εξήγησε ότι ακόμη κι αν αδικήθηκε από τον προεδρεύοντα που του αφαίρεσε τον λόγο, ο βουλευτής πρέπει να σεβαστεί την απόφαση του προεδρείου και επικαλέστηκε την αρχή της πλειοψηφίας.