Πότε θα γίνουν εκλογές – Η «εντολή» του Μαξίμου στους υπουργούς

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η χώρα, αναμένοντας, από τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει την ημερομηνία που οι πολίτες θα βρεθούν στις κάλπες, κι ενώ κυβερνητικά στελέχη, με δηλώσεις τους υπαινίσσονται τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Χθες ο Μάκης Βορίδης, έδωσε τις 3 επικρατέστερες ημερομηνίες, λέγοντας πως οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 2 ή στις 9 Απριλίου, ενώ μια τρίτη εκδοχή είναι ότι «ίσως (ο πρωθυπουργός, να μετακινήσει τις πρώτες εκλογές λίγο αργότερα, δηλαδή προς τα τέλη Απριλίου».

«Κινούμαστε ώστε μέχρι τέλος Μαρτίου να έχουμε ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις»
Σήμερα ο Στέλιος Πέτσας, είπε πως «οι Κυριακές του Απριλίου και Μαΐου είναι ορισμένες», αφού πρώτα ανέφερε ότι οι υπουργοί μέχρι τέλος Μαρτίου πρέπει να έχουν ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1, και αναφερόμενος στους στόχους που τέθηκαν στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, είπε με νόημα: «Όλοι κινούμαστε σε ένα πλαίσιο ώστε μέχρι τέλος Μαρτίου να έχουμε πραγματοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις του πρώτου τριμήνου».

Ερωτηθείς για το πότε θα γίνουν εκλογές, είπε πως, «οι Κυριακές του Απριλίου και Μαΐου είναι ορισμένες» και επεσήμανε ότι, είναι «στο χέρι μας είναι να πείσουμε την κοινωνία να μας δώσει καθαρή εκλογή».

Όσον αφορά, στο αποτέλεσμα των εκλογών, εκτίμησε ότι, «θα φανεί από την πρώτη εκλογή» και εκτίμησε ότι, η κοινωνία θα επανεκλέξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «το ποσοστό θα είναι ισχυρό που θα είναι κοντά στο ποσοστό αυτοδυναμίας».