Πρίγκιπας Χάρι: Τι ζήτησε και του αρνήθηκε η βασιλική οικογένεια

387

Γνωρίζουμε ότι ο πρίγκιπας Harry ήταν έτοιμος να επισκεφτεί την Βρετανία και ότι ζητήθηκε το Frogmore Cottage να καθαριστεί για την άφιξή του. Παρόλα αυτά η επίσκεψη αυτή ακυρώθηκε. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι για όλα ευθύνεται ο κορωνοϊός και το lockdown, άλλοι μεταδίδουν φήμες για μια δεύτερη εγκυμοσύνη της Mέγκαν και άλλοι θεώρησαν ότι το ταξίδι ακυρώθηκε αφού η Mέγκαν ζήτησε αναβολή της δίκης με τον πατέρα της.

Τώρα νέα δημοσιεύματα θέλουν τα αίτια της ακύρωσης του ταξιδιού να έχουν να κάνουν με την κακή σχέση που έχει το παλάτι με τους Σάσεξ. Ο πρίγκιπας Χάρι ήθελε να βρίσκεται στο Λονδίνο για να αποτίσει φόρο τιμής στην Ημέρα Μνήμης για τους πεσόντες στον πόλεμο και για τους βετεράνους αφού είχε υπηρετήσει και ο ίδιος για 10 χρόνια στο Αφγανιστάν.

Θεωρείται λοιπόν ένας ήρωας πολέμου και έτσι ήθελε να αφήσει για άλλη μια χρονιά ένα στεφάνι το μνημείο των πεσόντων.

Δημοσίευμα της Sunday Times αναφέρει ότι η βασιλική οικογένεια δεν του επέτρεψε να κάνει κάτι τέτοιο αφού «δεν εκπροσωπεί» πλέον το παλάτι.

Αυτό που φαίνεται να πείραξε περισσότερο τους royals ήταν το γεγονός ότι ο Χάρι ενεπλάκηκε στις εκλογές στην Αμερική κάτι το οποίο απαγορεύεται για τα μέλη της οικογένειας.

Πάντως μιλώντας σε podcast στο Declassified μίλησε για τον αγώνα του και τους στρατιώτες που ήταν δίπλα του «Οι στρατιώτες με τους οποίους ήμουν πλάι πλάι στο Αφγανιστάν, εκείνοι που η ζωή τους άλλαξε για πάντα και εκείνοι που δεν επέστρεψαν. Αυτούς τιμώ για την ανδρεία τους, τις στιγμές θυμάμαι που έζησα μαζί τους και αυτούς σκέφτομαι πάντα».

Το ότι δεν βρέθηκε στο Λονδίνο δεν τον εμπόδισε από το να κάνει αυτό που πραγματικά ήθελε έτσι μαζί με την σύζυγό του επισκέφτηκαν το Εθνικό Νεκροταφείο του Λος Άντζελες. Οι πρώην βασιλείς φάνηκαν να φορούν αναμνηστικές παπαρούνες καθώς έβαζαν μπουκέτα λουλουδιών.

Ο Χάρι και η Mέγκαν άφησαν επίσης ένα στεφάνι σε έναν οβελίσκο στο νεκροταφείο, με μια πινακίδα που έγραφε: «Στη μνήμη των ανδρών που προσέφεραν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της χώρας τους». Ο Χάρι άφησε ένα συγκινητικό μήνυμα μαζί με το όμορφο στεφάνι: “Σε όλους όσους έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν. Ευχαριστώ.”