Προσβάσιμος στο διαδίκτυο εδώ και 15 χρόνια ο αριθμός του Μπόρις Τζόνσον

825
Τζόνσον Μπόρις Βρετανία

Απίστευτο, αλλά αληθινό!

 

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία η αποκάλυψη ότι ο αριθμός του εν ισχύ κινητού τηλεφώνου του Μπόρις Τζόνσον είναι προσβάσιμος εδώ και 15 χρόνια στο διαδίκτυο, εγείροντας ανησυχίες ακόμη και για ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με το BBC, ο τηλεφωνικός αριθμός αναγράφεται σε παλιό δελτίο Τύπου, όταν ο νυν βρετανός πρωθυπουργός ήταν σκιώδης Υφυπουργός Παιδείας.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ο εν λόγω αριθμός ισχύει ακόμη, ωστόσο στις σημερινές κλήσεις, δεν απαντά ο πρωθυπουργός, αλλά αυτόματος τηλεφωνητής.

Πρόκειται για μια αποκάλυψη, η οποία έρχεται στον απόηχο του σκανδάλου Wallpaper-gate, αλλά και μετά από καταγγελίες ότι ο Μπόρις Τζόνσον είχε επαφές με άτομα που ζητούσαν εξυπηρετήσεις για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, μέσω του προσωπικού του τηλεφώνου. 

Του είχαν προτείνει να αλλάξει αριθμό

Μετά την αποκάλυψη, έγινε γνωστό ότι ο επικεφαλής της δημόσιας διοίκησης Σάιμον Κέις είχε καλέσει τον Μπόρις Τζόνσον να αλλάξει αριθμό. Ωστόσο η σύστασή του δεν έγινε δεκτή.

Αντίδραση υπήρξε από τον ηγέτη των Εργατικών Σερ, Κιρ Στάρμερ, που υποστήριξε ότι πέραν των ζητημάτων περί προνομιακής πρόσβασης στον πρωθυπουργό, η ύπαρξη του τηλεφώνου του στο διαδίκτυο προκαλεί ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Αντίστοιχες παρατηρήσεις έκαναν και άτομα που έχουν ασχοληθεί με την εθνική ασφάλεια, εξηγώντας ότι άλλες χώρες ενδεχομένως θα μπορούσαν να επιδιώξουν πρόσβαση στο κινητό του βρετανού πρωθυπουργού.