Ρόδος: Ξενοδόχος κάνει απεργία πείνας έξω από τη ΔΕΗ – «Πού να τα βρω;»

453

Απεργία πείνας πραγματοποιεί από τη Δευτέρα (14/2) το πρωί μια επιχειρηματίας στη Ρόδο, έξω από το κτίριο της ΔΕΗ.

Η 30χρονη επιχειρηματίας, σύμφωνα με το rodiaki.gr, διατηρεί μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα στο κέντρο της Ρόδου, αλλά αδυνατεί να εξοφλήσει τους «υπερφουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος μέσα στο γενικότερο κλίμα της ακρίβειας που υπάρχει στη χώρα μας.

Η ίδια μάλιστα εξήγησε στο τοπικό μέσο ότι απευθύνθηκε στους υπεύθυνους της εταιρείας ηλεκτρισμού, αλλά αυτοί της επισήμαναν ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει κάποιου είδους διακανονισμός λόγω του ενεργειακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Είπε στη «Ροδιακή»:

«Είμαι εδώ σήμερα, γιατί έχω έρθει τρεις φορές να κάνω διακανονισμό και δεν δέχονται. Έχω ρήτρα αναπροσαρμογής 5.258 ευρώ από τον Αύγουστο, από τα οποία τα 1.916 είναι από το καλοκαίρι και τα 3.342 είναι του χειμώνα. Έχω ένα ξενοδοχείο 12μηνο, στο οποίο φιλοξενώ μεταξύ άλλων εκπαιδευτικούς και φοιτητές και είμαι αναγκασμένη αυτή τη στιγμή να το κλείσω, να τους βγάλω έξω γιατί η ΔΕΗ με απειλεί ότι θα κάνει διακοπή και δεν δέχεται καμία ρύθμιση αν δεν πληρώσω όλο το ποσό των 5.000 ευρώ για να μου κάνει διακανονισμό. Το σύνολο χρεών είναι 11.000 ευρώ. Από αυτά, οι 5.200 ευρώ είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής. Το χρέος μου το πραγματικό είναι 6.000 ευρώ, από τον Ιούλιο που ξεκινήσαμε. Ζητάω διαγραφή του χρέους της ρήτρας αναπροσαρμογής και μια νέα ρύθμιση για να ξεκινήσει η σαιζόν, για να μπορούμε να λειτουργήσουμε. Αυτή τη στιγμή απασχολώ εργαζόμενους, οι οποίοι θα μείνουν στο δρόμο χωρίς δουλειά … Τον Μάρτιο που ξεκινά η τουριστική σαιζόν δεν θα μπορώ να προσλάβω άλλο προσωπικό. Η απάντησή τους (σ.σ. από τη ΔΕΗ) ήταν, ‘τα παράπονά σας στον κ.Μητσοτάκη’. Δεν ξέρω που αλλού να απευθυνθώ, τι άλλο να κάνω. Μας έχουν καταπατήσει, μας έχουν καταχρεώσει, δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα απαραίτητά μας και να επιβιώσουμε. Οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια, δεν μας έδωσαν κανένα βοήθημα, δύο χρόνια παλεύουμε με την καραντίνα και όλα αυτά. Μας ζητάνε τα εισοδήματα του 2019 για να μας δώσουν το οποιοδήποτε στήριγμα ή βοήθεια, το οποίο είναι αδύνατον να έχουμε από τη στιγμή που ανοίξαμε το 2020 … Εγώ θα κάτσω εδώ έως ότου μου το διαγράψουν αυτό το χρέος γιατί δεν μπορώ να το πληρώσω. Πολύ απλά. Και με απειλούν ότι ανά πάσα στιγμή, θα έρθουν για διακοπή».