Ρούλα Πισπιρίγκου: Η στάση της στις καταθέσεις των γιατρών – “Όσα μου έλεγε μου φάνηκαν περίεργα …”

174

Η μάρτυρας που έχει προγραμματιστεί να καταθέσει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη δίκη για τη δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι η γιατρός που είδε το παιδί στις 8 Απριλίου 2021 ,την ημέρα δηλαδή που έκανε την εισαγωγή στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο με αναφερόμενους σπασμούς από τη μητέρα.

Ήταν η υπεύθυνη διευθύντρια στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Η γιατρός περιέγραψε στην πρώτη της κατάθεση τι έγινε εκείνη την ημέρα αλλά και τι της είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου:

«Στις 08-04-2021 ήρθε στα εξωτερικά ιατρεία η Τζωρτζίνα με τη μητέρα της, η οποία ανέφερε ότι το παιδί έκανε σπασμούς. Το παιδί εξετάστηκε από ειδικευόμενο παιδίατρο, ο οποίος και με ενημέρωσε για τη κατάστασή του λόγω της θέσης μου ως διευθύντρια στα εξωτερικά ιατρεία. Στη συνέχεια είδα και εγώ το παιδί και τη μητέρα. Σε σχετική ερώτησή μου η μητέρα μου ανέφερε ότι ενώ κοιμόταν το παιδί κάποια στιγμή έκανε ένα ρόγχο και διευκρινίζω κάτι σα ρόγχο, διότι προσωπικά η μητέρα δε με έπεισε ότι τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφει. Επίσης μου είπε ότι έκανε ένα τίναγμα του κορμού και της κεφαλής, καθώς και ότι έκανε συνεχείς κινήσεις στα άκρα.»

«Όσα μου έλεγε η Πισπιρίγκου μου φάνηκαν περίεργα …»

Η γιατρός συνεχίζει αναφέροντας τις απαντήσεις της μητέρας στις ερωτήσεις που έκανε:

«Επειδή όσα μου περιέγραφε μου φάνηκαν περίεργα , τη ρώτησα εάν υπάρχουν φάρμακα στο σπίτι, διότι σκέφτηκα ότι η Τζωρτζίνα ως μικρό παιδί μπορεί να είχε καταναλώσει κατά λάθος κάποια χάπια. Η μητέρα μου απάντησε ότι όντως υπήρχαν φάρμακα στο σπίτι. Τη ρώτησα τι είδους φάρμακα και μου απάντησε ότι ήταν μάλλον αντιεπιληπτικά φάρμακα, λόγω παροδικού ισχαιμικού επεισοδίου της ιδίας , τα οποία της τα είχαν συστήσει νευρολόγοι. Και αυτό μου φάνηκε περίεργο, διότι δε ταιριάζει η λήψη αντιεπιληπτικών φαρμάκων σε ισχαιμικό επεισόδιο. Επίσης, να σας αναφέρω ότι εγώ είδα τη μικρή περίπου στις 09.30 το πρωί . Ρώτησα τη μητέρα πότε συνέβη το αναφερόμενο επεισόδιο της μικρής, καθώς και που βρίσκονταν την ώρα των αναφερόμενων επεισοδίων. Μου απάντησε ότι το επεισόδιο συνέβη στις 05.30 το πρωί και ότι βρίσκονταν στη περιοχή Αλισσός. Εντύπωση μου προκάλεσε λοιπόν το γεγονός ότι ενώ το αναφερόμενο επεισόδιο έλαβε χώρα στις 05.30′ και ο Αλισσός είναι σε απόσταση 30 λεπτών από το νοσοκομείο, εκείνη ως μητέρα αν και επικαλέστηκε επεισόδιο σπασμών δεν έφερε αμέσως το παιδί της στο νοσοκομείο, αλλά το έφερε μετά την παρέλευση αρκετών ωρών. Μετά από όλα αυτά αποφάσισα να γίνει εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο και εξετάσεις. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που ήρθα σε επαφή με τη μητέρα και το παιδί.»

Όπως και οι άλλοι γιατροί του Νοσοκομείου έτσι και η συγκεκριμένη γιατρός ερωτάται αν περίμενε ότι θα πάθει ανακοπή το παιδί. Η απάντηση ήταν :

«Σε καμία περίπτωση, λόγω της άριστης κλινικής εικόνας της μικρής, διότι είχα αμφιβολίες εάν αυτό που ανέφερε η μητέρα ήταν επεισόδιο σπασμών»

Η στάση της κατηγορουμένης και ο Μάνος Δασκαλάκης

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα στη δικαστική αίθουσα παρακολουθεί κάθε λέξη που ειπώνεται. Στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις στo ακροατήριο η οικογένειά της είναι απούσα.

Αντιθέτως είναι παρούσα μία φίλη της ..κάθεται στις πίσω θέσεις και συνομιλεί με την κατηγορουμένη, όποτε της δίνεται η δυνατότητα.

Ο Μάνος Δασκαλάκης για πρώτη φορά χθες κάθισε στις τελευταίες θέσεις του ακροατηρίου. Μιλά μόνο με τους δικηγόρους του ενώ συνεχίζει να αποφεύγει την οπτική επαφή με την εν διαστάσει σύζυγό του.

Χθες άκουσε από τον Αλέξη Κούγια να αναφέρεται και πάλι στον ίδιο , στους ισχυρισμούς του για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν και ο Μάνος Δασκαλάκης έκανε τρεις δουλειές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δίκη έχει μπει ήδη στη ουσία της και θα καταθέσουν συνολικά άλλοι 62 μάρτυρες -κατηγορίας και υπεράσπισης. Μία ακροαματική διαδικασία που θα κρατήσει αρκετούς μήνες.