Ρουμάνος διέρρηξε μοναστήρι, σπίτια και κομμωτήριο στα Ιωάννινα – Αναζητείται ο συνεργός του

233

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες δρούσε ένα “δίδυμο” νεαρών που έκαναν τουλάχιστον τέσσερις διαρρήξεις σε περιοχές των Ιωαννίνων, παραβιάζοντας δυο σπίτια, ένα κομμωτήριο αλλά και ένα μοναστήρι. Μάλιστα, εκτός από τα κλοπαιμαία, άρπαζαν και τις κάμερες που τους κατέγραφαν.

Η δράση τους εξιχνιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, όταν συνελήφθη στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας 22χρονος Ρουμάνος, ενώ αναζητείται και ο 24χρονος Έλληνας συνεργός του, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν. Οι δυο νεαροί είχαν παραβιάσει ένα σπίτι στο χωριό Δεμάτι Ζαγορίου απ’ όπου άρπαξαν το καταγραφικό της κάμερας, ένα κομμωτήριο στην περιοχή των Αμπελοκήπων από το οποίο είχαν κλέψει 50 ευρώ και είχαν προσπαθήσει να διαρρήξουν άλλο ένα σπίτι στην κοινότητα Μπαλντούμα του Δήμου Μετσόβου.

Την Κυριακή, ο Ρουμάνος τρύπωσε μόνος του στη μονή Στούπαινας Περιβλάπτου και είχε αρπάξει περίπου 100 ευρώ και την κάμερα κλειστού κυκλώματος. Σε βάρος και των δυο έχει σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.