Σε εξέλιξη η επέμβαση της αστυνομίας σε κατάληψη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

173
ΜΑΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επέμβαση της αστυνομίας σε κατάληψη, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί από ομάδα αναρχικών, μέσα στο κτίριο της Πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Όπως έγινε γνωστό, στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας, περίπου 40 αναρχικοί εισέβαλαν στο κτίριο της Πρυτανείας του Μετσοβίου Πολυτεχνείου, απομάκρυναν βίαια τους υπαλλήλους και στη συνέχεια άρχισαν να σπάνε τζαμαρίες, προκαλώνοντας σοβαρές υλικές ζημιές. Αμέσως μετά παρέμειναν στον χώρο και ανήρτησαν πανό.

Η συγκεκριμένη κατάληψη δεν συνδέεται με τις καταλήψεις, που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα από τους συλλόγους των φοιτητών, καθώς μέχρι σήμερα, το κτίριο διοίκησης λειτουργούσε κανονικά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ομάδα των καταληψιών – κουκουλοφόρων στην πλειοψηφία τους – είναι οι ίδιοι που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη στο κτίριο Χημικών-Μηχανικών, η οποία διαλύθηκε, έπειτα από επέμβαση αστυνομικών στις 31 Αυγούστου 2023.

Εκτιμάται πως ορισμένοι από τους καταληψίες είναι εν ενεργεία φοιτητές.

Είναι βέβαιο, σύμφωνα με πληροφορίες, πως πρόκειται για εκείνους που είχαν συλληφθεί από την επέμβαση στις 31 Αυγούστου. Μάλιστα, 10 εξ αυτών έχουν δικογραφίες, ενώ ένας ήδη δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση.