Σκωτία και Ουαλία έβαλαν την Ελλάδα στην υποχρεωτική καραντίνα λόγω της πτήσης των covidiots – Η TUI κόβει τα πακέτα στο Λαγανά

379

Έντονες πιέσεις φέρεται να δέχεται ο Μπόρις Τζόνσον για να μπει η Ελλάδα στη λίστα των χωρών που οι ταξιδιώτες προς την Βρετανία θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού ταξιδιωτών από την Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι πιέσεις έρχονται από τις ηγεσίες της Σκωτίας και της Ουαλίας, με αφορμή τα 16 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε πτήση της TUI από τη Ζάκυνθο στην Βρετανία, με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να έχουν προχωρούν σε μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα.

Υποχρεωτική καραντίνα σε πτήσεις από Ελλάδα προς Σκωτία

Η Νίκολα Στέρτζιον, επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας, έχει επιβάλει καραντίνα δύο εβδομάδων σε όσους ταξιδεύουν προς την χώρα της από την Ελλάδα, ενώ ο ομόλογός της στην Ουαλία, Μαρκ Ντρέικφορντ, σύμφωνα με την Daily Mail, προχωρά σε απαγόρευση πτήσεων προς το νησί της Ζακύνθου όπου πολλοί Ουαλοί επιλέγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, ενώ υποχρεώνει σε καραντίνα όσους επιστρέφουν από το νησί. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τα ξημερώματα της Πέμπτης (2 ώρα Ελλάδας).

Μερικά 24ωρα πριν, η πτήση της TUI από τη Ζάκυνθο με προορισμό το Κάρντιφ της Ουαλίας, είχε 190 επιβάτες από τους οποίους οι 16 βρέθηκαν θετικοί, ενώ άλλοι επιβάτες διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες της πτήσεις, αναφέροντας στα σόσιαλ πως δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα τόσο από το προσωπικό, όσο και από τους επιβάτες. Ολοι οι επιβάτες της πτήσεις έχουν υποχρεωθεί σε 14ημερη καραντίνα, ενώ θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ εντός 48 ωρών και μετά από οκτώ μέρες και πάλι.

Η κυβέρνηση της Ουαλίας και ο υπουργός Υγείας, Βόγκαν Γκέθινγκ, ανέφερε πως σκοπεύουν να εντείνουν τις πιέσεις προς το Γουέστμινστερ για να αλλάξει το στάτους στις πτήσεις από την Ελλάδα, ενώ ο ο επικεφαλής της Υγείας στην Σκωτία, Γκρέγκορ Σμιθ, σχολίασε: «Υπάρχει σοβαρό ρίσκο για την δημόσια υγεία, ειδικά με τον αριθμό εισαγόμενων κρουσμάτων από τα ελληνικά νησιά. Η ροή των ταξιδιών μεταξύ της Σκωτίας και της Ελλάδας και η συμπεριφορά που έχουμε δει από ορισμένους ταξιδιώτες, μας ωθεί για την κατάργηση της Ελλάδας από τον κατάλογο εξαιρέσεων».

Παρά τις αλλαγές που αποφάσισαν Ουαλία και Σκωτία για τις πτήσεις από την Ελλάδα, το Υπουργείο Μεταφορών στο Λονδίνο δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για τροποποίηση των ταξιδιωτικών συμφωνιών με την Ελλάδα.

Κόβει τα πακέτα στον Λαγανά η TUI

Η αεροπορική εταιρία Tui ανακοίνωσε πως δεν θα προσφέρει πλέον διακοπές στην περιοχή του Λαγανά στη Ζάκυνθο από την Πέμπτη, προορισμό που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Βρετανούς.

«Η υγεία και η ασφάλεια των υπαλλήλων και των πελατών μας είναι η προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό και δεν θα προσφέρουμε πλέον πακέτα προς τον προορισμό του Λαγανά», σημείωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας στην Βρετανία, Αντριου Φλίντχαμ, που ωστόσο σημείωσε ότι τα πακέτα για άλλους προορισμούς στο νησί, θα συνεχιστούν κανονικά. Οι Βρετανοί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την κατάσταση στη Ζάκυνθο καθώς μεγάλα γκρουπ με νέους ανθρώπους, επισκέπτονται το νησί και επιστρέφουν με συμπτώματα.