Σκυλακάκης: Ο χειρότερος φόβος είναι να υπάρχουν χρήματα και να μην τα χρησιμοποιούμε σωστά

435

Αυτός είναι ο χειρότερος φόβος για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

 

Για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στη μετά covid εποχή συζήτησαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Βίτορ Γκασμάρ, διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη και ο Καθηγητής Τζέφρι Σακς, κατά την διάρκεια του Regional Growth Conference.

Ο χειρότερός μου φόβος είναι να έχουμε λεφτά και να μην το χρησιμοποιήσουμε σωστά είπε ο κ. Σκυλακάκης ο οποίος υπερθεμάτισε της σημασίας του Ταμείου Ανάκαμψης και το πόσο θα βοηθήσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία. Αναφέρθηκε στο μεγάλο κενό επενδύσεων στη χώρα την περίοδο 2010-2018 που οδήγησε σε brain drain και σε μη εκσυγχρονισμό του κράτους, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία των δημοσίων επενδύσεων για να κινητοποιηθούν οι ιδιωτικές.

Με την σειρά του ο Βίτορ Γκάσπαρ αναφέρθηκε στις προκλήσεις που δημιουργούνται για την παγκόσμια οικονομία μετά την πανδημία του κορονοϊού. Τόνισε πως οι προβλέψεις «δείχνουν» ότι ο εμβολιασμός στο τέλος του 2022 θα φτάσει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού ενώ η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί παρά την αρχική αβεβαιότητα.

Με την σειρά του ο Τζέφρι Σάκς μίλησε για τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργεί το καλό κλίμα της Ελλάδας, στους τομείς της αιολικής ενέργειας και του τουρισμού.

Τέλος, η κ. Φοίβη Κουντούρη υποστήριξε πως η Ελλάδα χρειάζεται εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, συνθήκες για ευνοϊκότερη πρόσβαση στην εργασία καθώς επίσης και πολιτικές στην φορολογία. Πρέπει να εκσυγχρονιστεί ο δημόσιος τομέας με ένα τρόπο ώστε να ενδυναμωθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις για να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη, κατέληξε.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρήστος Κώνστας.