Στ. Κυμπουρόπουλος: “Συμπληρωματική έννοια η προστασία του παιδιού με την αυτοδιάθεση της γυναίκας…”

700

Σάλος έχει προκληθεί εδώ και λίγες ώρες με τη γνωστοποίηση της ψήφου του ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο οποίος ψήφισε κατά του δικαιώματος γυναικών στην επιλογή άμβλωσης, στην Ευρωβουλή.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος σε δηλώσεις που προέβη στα “Παραπολιτικά 90,1” και στην εκπομπή “Μέχρι Τέλους” με τους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο, καθώς και σε δημοσίευση του έπειτα στη σελίδα του που διατηρεί στο Facebook, είπε τα εξής:

“Στη μέχρι τώρα θητεία μου, σε όλα τα ψηφίσματα, έχω ψηφίσει υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους και στο δικαίωμά τους και στην άμβλωση. Όπως, επίσης, έχω ψηφίσει για να υπερασπιστώ τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και φυσικά και των παιδιών. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι η ψήφος μου για τα παιδιά θα ερμηνευόταν ως ψήφος κατά του δικαιώματος των γυναικών στην επιλογή, για λόγους πολιτικής σπέκουλας ή εκ δικού μου σφάλματος θα παρερμηνεύονταν η ψήφος μου και θα θεωρούνταν ότι επιθυμώ κάτι διαφορετικό. Το γεγονός ότι η θέση μου παρερμηνεύτηκε, με στεναχωρεί.

Δήλωσα δημόσια και θα το κάνω όσες φορές χρειαστεί και με όποιον τρόπο μου επιτρέπει η πολιτική μου ιδιότητα πως το ανθρώπινο δικαίωμα και η υπεράσπισή του θα είναι πάντα ένας ακλόνητος προσωπικός μου πυλώνας. Το δικαίωμα στην άμβλωση είναι απόλυτο και ως προς αυτό ήμουν, είμαι και θα είμαι κάθετος!”

Το MeaCulpa.gr και ο δημοσιογράφος Στρατής Κοκκινέλλης ήρθαν σε επικοινωνία με τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. και πρόσθεσε: “Η προστασία του παιδιού από τη στιγμή της σύλληψης του δεν είναι αλληλοσυγκρουόμενη έννοια με την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος, αλλά αντιθέτως συμπληρωματική. Θεωρώ ότι για την προστασία του παιδιού από τη στιγμή της σύλληψης του έως και τη γέννηση του, οφείλει το κράτος να το προστατεύει με το να χορηγεί στη μητέρα όλα τα απαραίτητα μέσα για μια επιτυχή κύηση. Για παράδειγμα, πρέπει να υπάρχουν δωρεάν και ελεύθερα σε όλους προγεννητικοί έλεγχοι, διασφάλιση ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, επαρκείς χώροι υγιεινής και επαρκή όρια διατροφής. Τα παραπάνω, δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι αυτονόητα για όλες τις γυναίκες ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση του 21ου αιώνα”.