Σταθμάρχης Θεσσαλονίκης: Απαρχαιωμένα συστήματα και παντού ποντίκια – «Άπειρες αναφορές στους αρμόδιους»

174

SOS εκπέμπει ο σταθμάρχης Θεσσαλονίκης. Ο Παύλος Πετσάβας καταγγέλλει απαρχαιωμένα συστήματα και άθλιες συνθήκες εργασίας στον σταθμό ΤΧ1 στη συμπρωτεύουσα.

Ο Παύλος Πετσάβας, σταθμάρχης Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι μέσα στο παλαιωμένο κτίριο όπου γίνεται ο έλεγχος διέλευσης των τρένων υπάρχουν ποντίκια! Μάλιστα, μέσα στον πίνακα ελέγχου κυκλοφορίας υπάρχει ποντικοφάρμακο, καθώς έχουν τρυπώσει μέσα σε αυτόν και καταστρέφουν τα καλώδια…

Ο σταθμάρχης σημειώνει στο politic.gr πως στον σταθμό ΤΧ1 της Θεσσαλονίκης τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, ούτε καν η φωτοσήμανση. «Έχουν γίνει άπειρες αναφορές για τα προβλήματα που έχει το δίκτυο στη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς, όμως, να έχει γίνει κάποια κίνηση για να διορθωθούν».

Σταθμάρχης Θεσσαλονίκης: Τι πρέπει να γίνει εδώ και τώρα
Όπως σημειώνει ο σταθμάρχης Θεσσαλονίκης, πρέπει άμεσα να φτιαχτεί η φωτοσήμανση και να δοθεί σε λειτουργία το σύστημα ασφαλείας ATCS για να υπάρξει το επιθυμητό επίπεδο ασφαλείας.

Ένα άλλο κομμάτι είναι η σωστή εκπαίδευση και εξειδίκευση του προσωπικού, ώστε να διαχειριστεί αυτά τα εργαλεία.

Ακόμα και ο ίδιος, όπως αναφέρει, παρά την πενταετή εμπειρία του στα συστήματα, υπάρχουν φορές που δεν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση και το άγχος που δημιουργείται από τη διαχείριση των συστημάτων αυτών.

«Η δουλειά γίνεται χειροκίνητα και κανονιστικά»

Ο κ. Πετσάβας σημειώνει πως όλα σήμερα λειτουργούν χειροκίνητα και κανονιστικά δηλαδή με τους κανονισμούς που ίσχυαν πριν από τριάντα και σαράντα χρόνια. Πολλές είναι οι φορές που ενώ δίνεται εντολή από το ηλεκτρονικό σύστημα, δεν είναι σαφές αν έχει πραγματοποιηθεί ή όχι και απαιτείται η παρουσία ανθρώπου που θα πρέπει να διενεργήσει την εντολή αυτή χειροκίνητα.

Κομβικός σταθμός στη Βόρεια Ελλάδα

Τέλος, ο σταθμάρχης Πετσάβας σημειώνει πως ο συγκεκριμένος σταθμός είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός κόμβος. Κι αυτό επειδή ενώνονται οι γραμμές Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη – Ειδομένη, αλλά και η γραμμή με κατεύθυνση την Αθήνα και τη Φλώρινα.