Στη Ρωσία ο συντηρητικός σχολιαστής Τάκερ Κάρλσον – Φήμες ότι θα πάρει συνέντευξη από τον Πούτιν

339

Ο πρώην σχολιαστής του Fox News Τάκερ Κάρλσον είναι από την περασμένη εβδομάδα στη Ρωσία, με τις φήμες να επιμένουν ότι βρίσκεται εκεί για συνέντευξη με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε στη Μόσχα την περασμένη Πέμπτη.

Το Σάββατο κανάλι στο Telegram δημοσίευσε φωτογραφία του Κάρλσον στο θέατρο Μπολσόι στη Μόσχα όπου παρακολούθησε το μπαλέτο «Σπάρτακος».

Όταν ρωτήθηκε την Κυριακή από δημοσιογράφο του ρωσικού πρακτορείου Izvestia σχετικά με την επίσκεψή του στη Μόσχα, ο Κάρλσον είπε ότι «ήθελε να μιλήσει με τον κόσμο, να κοιτάξει γύρω του και να δει πώς πάει». Σε ερώτημα αν βρέθηκε στη Μόσχα για να πάρει συνέντευξη από τον Πούτιν, ο Κάρλσον είπε «θα το δούμε» και χαμογέλασε.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να πει αν ο Πούτιν θα παραχωρήσει συνέντευξη στον Αμερικανό σχολιαστή. Πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Πούτιν έδινε κατά καιρούς συνεντεύξεις, αλλά σταμάτησε σε μεγάλο βαθμό να μιλάει στον ξένο Τύπο μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Κάρλσον ήταν ο πιο δημοφιλής παρουσιαστής στο Fox News πριν απολυθεί αιφνιδιαστικά τον περασμένο Απρίλιο. Έγινε δημοφιλής στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, όταν διακωμωδούσε τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία παρενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Μετά την αποχώρησή του, χρησιμοποίησε το X ως πλατφόρμα για το τοκ σόου του, το «Tucker on X».

Από τότε, όπως σημειώνει ο Guardian, ο Κάρλσον απηχεί τη ρητορική του Κρεμλίνου για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, επικρίνει την Ουάσινγκτον για την υποστήριξή της στην Ουκρανία, ενώ υποδηλώνει ότι η Δύση ευθύνεται για την εισβολή. Χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, «δικτάτορα», «ιδρωμένο» και «όμοιο με αρουραίο».

Η ρητορική του υπέρ του Πούτιν και κατά της Ουκρανίας έχει γίνει θετικά δεκτή στη Ρωσία. Αποσπάσματα από τις εκπομπές του εμφανίζονται συχνά στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ως απόδειξη ότι άνθρωποι με επιρροή στις ΗΠΑ συμπαθούν τον πόλεμο που αποφάσισε ο Πούτιν.

Πρόσφατα ο Κάρλσον ισχυρίστηκε ότι είχε προσπαθήσει να πάρει συνέντευξη από τον πρόεδρο της Ρωσίας, αλλά τον «σταμάτησε» η κυβέρνηση των ΗΠΑ.