Στη Βουλή διαβιβάζεται δικογραφία για τη σύμβαση «717» για τον ΟΣΕ

237
ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Mέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας θα διαβιβάσει στη Βουλή τη δικογραφία για τη σύμβαση «717» σχετικά με την σηματοδότηση και διοίκησης στα τρένα, η οποία δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Ειδικότερα, η ελληνική ευρωπαϊκή εισαγγελία η οποία έρευνα πιθανή κακοδιαχείριση σε σχέση με τη σύμβαση «717» σκόνταψε σε τυχόν ευθύνες δύο πρώην υπουργών και διαβιβάζει το φάκελο, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, όπως προβλέπει ο νόμος στη Βουλή ως αρμόδια για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων. Συγκεκριμένα, η δικογραφία που εστάλη με προορισμό το Κοινοβούλιο αφορά του πρώην υπουργούς Χρήστο Σπιρτζη και Κώστα Καραμανλή.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση απασχόλησε στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία πριν από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί κακοδιαχείριση σε βάρος των συμφερόντων της ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το εργο- σύμβαση είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ελληνικό δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση 727αφορά ανάταξη και αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης, τηλεδιοικησης και αντικατάστασης 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη -Προμαχώνα. Η σύμβαση υπεγράφη το 2014 αλλά έχουν δοθεί 7 παρατάσεις.