ΣΥΡΙΖΑ: Εστιάζει στην πανδημία για να κάνει αντιπολίτευση

280

Σειρά περιστατικών τα οποία δεν έχουν αντιμετωπιστεί όπως πρέπει και τα οποία σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο στο θέμα της πανδημίας ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Καλπάκης κάνοντας λόγο « για αδιανόητη προχειρότητα και «ανεμελιά» στο θέμα της πανδημίας από την πλευρά της κυβέρνησης».

Συγκεκριμένα ο Στέλιος Καλπάκης ανέφερε δυο περιστατικά.

“-Ένας γιατρός στο Νοσοκομείο του Κιλκίς κατήγγειλε ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό πριν από δύο εβδομάδες σε ιδιωτικό εργαστήριο και ακόμη και σήμερα δεν φαίνεται ως καταγεγραμμένο κρούσμα στην ΗΔΙΚΑ.

-Την ίδια ώρα, ιδιωτικό εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη κοινοποίησε στον ΕΟΔΥ, αθροιστικά και με καθυστέρηση, αποτελέσματα ελέγχων 13 ημερών.

«Τη στιγμή που η ακριβής επιδημιολογική εικόνα είναι επιτακτική ανάγκη, η κυβέρνηση επιλέγει να παραδώσει τα τεστ στους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά με αδρές αμοιβές.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να πράξει το αυτονόητο: μαζική συνταγογράφηση των τεστ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και των ανθρώπων του” ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου .

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος μαζί με τον τομέαρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό στο μεταξύ επισκέφθηκαν τους εργαζόμενους στον Άγιο Σάββα μετά της καταγγελίας των γιατρών ότι « η διοικήτρια του νοσοκομείου προχώρησε σε ΕΔΕ γιατί τρείς γιατροί νόσησαν από κορωνοϊό και μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο η κυβέρνηση προχώρησε σε εκδικητικές συμπεριφορές μεταθέτοντας προσωπικό του Νοσοκομείου στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Ανδρέας Ξανθός μετά τι συζητήσεις που είχαν με εργαζομένους δήλωσαν ότι «οι αφηγήσεις τους για την κατάσταση που επικρατεί ήταν ανατριχιαστικές. Γιατροί και νοσηλευτές χωρίς μέσα προστασίας και χωρίς καμία στήριξη δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για να προστατεύσουν συνάνθρωπους μας που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο. Το προσωπικό ήδη αποδεκατίζεται, το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια των αντοχών του και αντί για στήριξη η κυβέρνηση και η διοίκηση επιλέγουν τον δρόμο του αυταρχισμού και της εκδίκησης απέναντι σε όποιον τολμά να μιλήσει, να καταγγείλει, να διεκδικήσει.

Και πρόσθεσαν: «Είναι πλέον δεδομένο ότι η κυβέρνηση αυτή είναι εγκληματική. Ούτε θέλει ούτε μπορεί να στηρίξει το ΕΣΥ, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές. Τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη για τη ζωή όλων μας.»