Συναγερμός: Σε επαφή η Αντιτρομοκρατική με την ΕΥΠ για τους δύο υπόπτους ως τζιχαντιστές στην Ελλάδα

111
Αστυνομία

Συναγερμός έχει σημάνει και στις ελληνικές αρχές, όπως σε όλη την Ευρώπη, καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία για επιθέσεις “μοναχικών λύκων” με μαχαίρια ή όπλο, ειδικά μετά το τελευταίο “χτύπημα” στις Βρυξέλλες, όπου αυτοαποκαλούμενος τζιχαντιστής πυροβόλησε και σκότωσε δύο Σουηδούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η Αντιτρομοκρατική είναι σε συνεχή επαφή με την ΕΥΠ και για το δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” στις 17 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με το οποίο, δύο ένοπλοι Άραβες, ύποπτοι ως τζιχαντιστές, φέρονται να έχουν κάρτα ασύλου και ελληνικό διαβατήριο.

 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι χθες, όταν και δημοσιεύθηκε το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα”, η Αντιτρομοκρατική δεν είχε ασχοληθεί με την υπόθεση, αλλά πλέον αξιολογεί τις πληροφορίες, σε συνεργασία πάντα με την ΕΥΠ.

 

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, από χθες έχουν εφαρμοστεί αυξημένα μέτρα ασφάλειας και στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Επιπλέον, ενίσχυση σε μέτρα προστασίας εφαρμόζονται σε «διπλωματικά και προξενικά κτίρια του Ισραήλ και του Ιράν».