Συνελήφθη Έλληνας που κατέστρεφε καλώδια γεωτρήσεων στη Λάρισα

189

Διάσπαρτο με τμήματα καλωδίων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ήταν το σπίτι ενός Έλληνα “κυνηγού” χαλκού που συνελήφθη στη Λάρισα από αστυνομικούς της Ασφάλειας, καθώς διαπιστώθηκε ότι καταστρέψει μια πομόνα γεώτρησης νερού από ένα αγρόκτημα για να αρπάξει τα καλώδια.

Και αυτή δεν ήταν η μόνη λεηλασία που είχε κάνει σε γεωτρήσεις, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε εισβάλει και σε άλλο ένα κτήμα και είχε ξηλώσει δυο τμήματα καλωδίου από την πομόνα. Μέρος από τα καλώδια που κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στους δυο αγρότες, αλλά η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί από πού είχε κλέψει και τα υπόλοιπα. Στο μεταξύ, ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

Έκλεψαν αγροτικό εξοπλισμό από κτήμα

Δύο 22χρονοι Έλληνες συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, λίγο μετά την εισβολή τους σε ένα αγρόκτημα από το οποίο είχαν αρπάξει μεταλλικά αντικείμενα και εξαρτήματα αγροτικού εξοπλισμού, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης κατηγορούμενοι για κλοπή από κοινού.