Τα μυστικά για απαλή επιδερμίδα

Όλα όσα πρέπει να κάνεις για απαλή επιδερμίδα.

Οποιοδήποτε σημείο του σώματος εκτίθεται σε κοινή θέα, ειδικά τις θερμότερες περιόδους, επηρεάζεται από τους ρύπους και τη ξηρότητα χρειάζεται περισσότερη φροντίδα.

Το κλειδί για την καλή κατάσταση του σώματος σου βρίσκεται στη σωστή φροντίδα. Γι’ αυτό η απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα, η ενυδάτωση με μια πλούσια κρέμα και μια μαλακτική κούρα στα δύσκολα σημεία, όπως οι αγκώνες και τα γόνατα, είναι σημαντική.

Η αισθητικός Nichola Joss συμβουλεύει να παίρνουμε συμπληρώματα διατροφής για όμορφο και νεανικό δέρμα. “Ωφελεί πολύ την ποιότητα και τη λάμψη του δέρματος σε όλο το σώμα και φυσικά έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη συνολική υγεία και ευεξία”.

Καλό είναι επίσης να προτιμάς τα ζεστά και όχι τα καυτά μπάνια, έτσι ώστε το δέρμα να είναι απαλό πριν από τη χρήση της κούρας ενυδάτωσης. “Ανάμειξε μια ποσότητα από πλούσια κρέμα σώματος με μερικές σταγόνες από αγνό λάδι σώματος δημιουργώντας ένα απαλό και βελούδινο “φιλμ”, που θα καλύψει με ισχυρή προστασία το δέρμα σου”, λέει η Nichola Joss.

Αν χρειάζεσαι κάτι πολύ πιο δραστικό και έντονο, μια λύση είναι η μικροδερμοαπόξεση, η πιο σύγχρονη μορφή για βαθύ πίλινγκ, που επιτρέπει στο δέρμα σου να καθαριστεί σε βάθος και να ανανεωθεί η κυτταρική λειτουργία του.

“Όποια θεραπεία κι αν ακολουθήσεις, μην ξεχνάς να απλώνεις καθημερινά μια κρέμα σώματος με γλυκολικό οξύ. Είναι αληθινά ευεργετική για το δέρμα σου, κάτι που θα διαπιστώσεις από την πρώτη κιόλας εφαρμογή”, επισημαίνει η Nichola Joss.