Τέμπη: Απολογούνται την Παρασκευή ο επιθεωρητής κυκλοφορίας και δύο σταθμάρχες

Σε απολογία καλούνται από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, Σωτήριο Μπακαΐμη, τρεις σιδηροδρομικοί, οι οποίοι ήδη διώκονται ποινικά με βαρύτατες κατηγορίες για την τραγωδία στα Τέμπη.

Πρόκειται για τον επιθεωρητή κυκλοφορίας που τοποθέτησε στις νυχτερινές βάρδιες τον άπειρο σταθμάρχη της Λάρισας Βασίλη Σαμαρά, καθώς και για τους δύο σταθμάρχες που είχαν την υποχρέωση να παραμείνουν στο πόστο τους έως τις 11 το βράδυ της ημέρας του δυστυχήματος, όμως αποχώρησαν νωρίτερα.

Ο επιθεωρητής κυκλοφορίας διώκεται ποινικά για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με ποινές από 10 χρόνια έως ισόβια. Επίσης αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες όσοι και οι νεκροί της τραγωδίας, και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες όσοι και οι τραυματίες.

Οσον αφορά τους σταθμάρχες, αντιμετωπίζουν τις ίδιες βαριές κατηγορίες με τον επιθεωρητή κυκλοφορίας, κατηγορίες που ήδη έχουν αποδοθεί και στον σταθμάρχη της Λάρισας, Βασίλη Σαμαρά, ο οποίος είναι πλέον προφυλακισμένος.

Οι απολογίες και των τριών έχουν οριστεί για την προσεχή Παρασκευή, ενώ είναι βέβαιο πως οι συνήγοροί τους θα ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.