Τι έδειχνει το μόνιτορ της Τζωρτζίνας όταν ήταν δίπλα της η Πισπιρίγκου και τι όταν δεν ήταν

268

Τα ντοκουμέντα αυτού που έχει αποκαλυφθεί τελευταία για τη διαφορά της εικόνας της Τζωρτζίνας στη ΜΕΘ και το απλό δωμάτιο έφερε στο φως το Mega.

Συγκεκριμένα χθες στο δελτίο ειδήσεων του Mega ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έφερε στο φως μια φωτό από τα μόνιτορ την ώρα που που η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ στην Πάτρα, χωρίς να είναι παρούσα η μητέρα της, και μια φωτό από το μόνιτορ την ώρα που η μικρή νοσηλευόταν σε κανονικό δωμάτιο, με την μητέρα της μαζί της.

Στη φωτογραφία αριστερά, από τη ΜΕΘ δηλαδή, όταν δηλαδή η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι απούσα, οι καρδιακοί σφυγμοί της Τζωρτζίνας είναι κανονικοί, ενώ και οι αναπνοές της είναι κανονικές. Στη φωτογραφία με την 33χρονη παρούσα φαίνεται η βραδυκαρδία της 9χρονης, ενώ παρουσιάζει πτώση σφυγμών. Συγκεκριμένα οι σφυγμοί πέφτουν από τους 86 στους 61 και οι αναπνοές της στις μόλις 11.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο αυτή η εικόνα της Τζωρτζίνας είχε παρτηρηθεί τρεις με τέσσερις φορές.

 

 

Ουσιαστικά αυτό που αποδεικνύεται από τις εικόνες είναι πως όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στο δωμάτιο η κατάσταση της 9χρονης κόρης της επιδεινώνεται ραγδαία, με αποτέλεσμα οι γιατροί να την βάζουν στη ΜΕΘ, όπου και η κατάσταση της υγείας της βελτιωνόταν αμέσως.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι γιατροί ζήτησαν από την 33χρονη μητέρα να βιντεοσκοπήσει τα επεισόδια της κόρης της, αφού δεν μπορούσαν με άλλο τρόπο να εξηγήσουν όλα όσα συνέβαιναν.

Να σημειωθεί ότι εκφράζονται υποψίες από την ΕΛΑΣ ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε επιχειρήσει και άλλες φορές να δηλητηριάσει την μικρή Τζωρτζίνα με κάποια ουσία, όπως την κεταμίνη με την οποία την δολοφόνησε στις 29 Ιανουαρίου χορηγώντας της θανατηφόρα δόση.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, όπως εξήγησε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega οι γιατροί είχαν παρατηρήσει ένα ακόμη σύμπτωμα στην μικρή Τζωρτζίνα που τους είχε προκαλέσει εντύπωση, αυτό της μυδρίασης. Η μυδρίαση, δηλαδή η διαστολή της κόρης των ματιών μπορεί να προκληθεί από υπερδόση ουσίας όπως η κεταμίνη ή κάποια παραπλήσια, την στιγμή όμως που οι γιατροί εκείνη την περίοδο έδιναν στο παιδί φάρμακα που δεν προκαλούσαν τέτοια συμπτώματα αλλά ακριβώς τα αντίθετα.