Τουρκία: Τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα, κοντά στη Βουλή – Νεκροί οι δράστες (βίντεο)

643

Ισχυρή έκρηξη καταγράφηκε το πρωί της Κυριακής κοντά στο τουρκικό κοινοβούλιο στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, ακούστηκε μια εκκωφαντική έκρηξη μπροστά από το κτίριο της Ερυθράς Ημισελήνου του Υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα και ακολούθησαν πυροβολισμοί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, με τους δράστες να είναι νεκροί.

Η λεωφόρος Ατατούρκ έκλεισε για την κυκλοφορία. Στο σημείο έφτασε και η αστυνομία ειδικών επιχειρήσεων. Στο σημείο βρίσκονται και ιατρικές δυνάμεις και πυροσβεστικές δυνάμεις.

Αναφορές ότι η έκρηξη προκλήθηκε από πύραυλο

Η δημοσιογράφος του CNN TÜRK Melike Görür, η οποία μετέφερε τις τελευταίες πληροφορίες από το σημείο, είπε τα εξής στη δήλωσή της: «Έγινε γύρω στις 09.37. Αναφέρεται ότι έγινε έκρηξη. Η αιτία δεν είναι ακόμη γνωστή. Αναφέρεται ότι ήταν πύραυλος, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο. Ήμασταν στη Βουλή, το νιώσαμε κιόλας εκεί. Είδαμε τις πόρτες να χτυπάνε. Η Βουλή είναι σε σημείο πολύ κοντά στο Kızılay. Είναι στο Kızılay. Είναι μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών, προς τη λεωφόρο. Δεν επιτρέπουν σε εκείνο το σημείο την πρόσβαση. Δεν μπορούμε να περάσουμε στην περιοχή που έγινε η έκρηξη, η αστυνομία δεν το επιτρέπει.

Είναι μια πολύ νέα εκδήλωση αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό ήρθαν εδώ οι προεδρικές φρουρές, είναι πολύ δύσκολο να πάρεις αξιόπιστες πληροφορίες, είναι μια πολύ φρέσκια, νέα εκδήλωση. Αναφέρεται ότι πρόκειται για πύραυλο. Αναφέρεται ότι αρχικά ακούστηκαν μερικοί πυροβολισμοί και στη συνέχεια ακούστηκε έκρηξη. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Αστυνομικά οχήματα και ομάδες πηγαίνουν ως ενισχύσεις, πολλά αστυνομικά οχήματα πηγαίνουν σε εκείνη την περιοχή, βλέπουμε την αστυνομία να έρχεται».