Τρίπολη: Με κοκαΐνη και κάνναβη έπιασαν τον γνωστό Έλληνα στιχουργό

885
Αστυνομία ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο γνωστός Έλληνας στιχουργός προμήθευε με κοκαΐνη τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης στην Τρίπολη που διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή, όπως κι άλλα άτομα στη πόλη της Τρίπολης. Κατηγορείται για 12 συναλλαγές κατά το διάστημα που η οργάνωση είχε μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, όπως και για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν 28 γραμμάρια κοκαίνης, 95 γραμμάρια κάνναβης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά

Από την έρευνα της αστυνομίας προκύπτει ότι ο στιχουργός ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης με έδρα την Τρίπολη όπου διακινούσε ναρκωτικά στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Η εν λόγω οργάνωση συνδέεται με μια άλλη ομάδα, αυτή της Πάτρας που διακινούσε κοκαϊνη σε σπίτια 60 επιφανών Πατρινών (τα ονόματα τους περιλαμβάνονται στη δικογραφία) καθώς και σε γνωστά κέντρα διασκέδασης της πόλης. Αυτή η ομάδα είχε προμηθεύσει μεγάλη ποσότητα κάνναβης -8 κιλά- τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης στη Τρίπολη. Εκεί συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο στιχουργός, ο οποίος είναι γνωστός για τα τραγούδια που έχει γράψει για γνωστά ονόματα του λαϊκού πενταγράμμου.

Όσον αφορά την εγκληματική οργάνωση της Πάτρας που διοχέτευε στη πόλη μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, αυτή είχε την έδρα της μακριά από τον αστικό ιστό. Σε περιοχή υπεράνω υποψίας διατηρούσε αποθήκη ως «καβάντζα», στην οποία τα μέλη της κοιμόντουσαν σε αυτήν με σκοπό την φύλαξη της και την χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά για την αποθήκευση, την απόκρυψη και την συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών, ανάλογα με τις ανάγκες του πελατολογίου τους. Παρατηρούσαν συχνά τα διερχόμενα αυτοκίνητα και πεζούς και όταν έβλεπαν ύποπτες κινήσεις ειδοποιούσαν τα υπόλοιπα μελή υπό των φόβο των Διωκτικών Αρχών.

Εκεί βρεθήκαν υλικά συσκευασίας, ζυγαριές και ότι χρειάζεται για να ετοιμαστούν οι «παραγγελίες» των πελατών τους.

Τα μέλη της οργάνωσης στη Πάτρα μιλούσαν μεταξύ τους με τηλέφωνα «ghost numbers» και με κωδικοποιημένες λέξεις όταν ο «πελάτης» έκανε την παραγγελία του. Ενδεικτικά για τις ποσότητες κοκαΐνης χρησιμοποιούσαν ως συνθηματικές τις λέξεις: «Ferrari, βίντεο, άσπρο, γλυκό, ρέστα, ουζάκι, τα γνωστά, τα κλασσικά, κάτι να περάσουμε καλά, σφηνάκια, καφέ, μπύρα, πραγματάκια, δρομολόγιο, παγωτό, ροδάκινα, περιστέρια, κομμάτια, ποτάκι».

Από την άλλη για τις ποσότητες της ακατέργαστης κάνναβης, χρησιμοποιούσαν ως συνθηματικές τις λέξεις: «παπάς, critical, φου, λάστιχο, λουκάνικο, κατσίκι, τυρί, κεφαλοτύρι, κεφάλι, πράσινο, μαύρο, παπάδι, δίφυλλο» κ.α.

Επιπλέον, για τις ποσότητες της ηρωίνης χρησιμοποιούσαν ως συνθηματικές τις λέξεις: «καλώδιο, πορτοκάλι, φραπεδάκι, καφές.

Χαρακτηριστικό είναι η ποσότητα της κοκαΐνης που βρέθηκε ήταν σε βραχώδη μορφή – συμπιεσμένης πλάκας, όπως αυτή συσκευάζεται και σφραγίζεται με το οικόσημο από τα «καρτέλ ναρκωτικών» που την παράγουν και διακινούν παγκοσμίως.

Χαρακτηριστικοί διάλογοι συναλλαγών:

Πελάτης: Να σου πω με έχει φάει ο άλλος για την «Ferrari», δεν πρόλαβα να του δείξω βίντεο, ξαναστείλε μου αν μπορείς..

Αρχηγός: Ααα ναι…το βίντεο, το ξέχασα, που να βρεθούμε;

Πελάτης: Αύριο έχουμε ένα μπάτσελορ, θέλω κανα τριάρι «λεπτά»

Αρχηγός: Εντάξει ενημέρωσε τους όλους και πες μου

Αρχηγός: Μπρό τι λέμε;

Πελάτης: «τρία περιστέρια»

Αρχηγός: Τι λες ρε; Είναι πολύ

Πελάτης: Τι πολύ; Θα πληρωθείς

Πελάτης: Έλα φίλε μου, καλησπέρα. Μπορείς γιατί έχουμε το παρτάκι να περάσεις;

Αρχηγός: Όχι ακόμα, θα σε πάρω εγώ έτσι; Να βγεις..

Αρχηγός: Ωραία κάτσε μια στη γωνία κάτω