Βοιωτία: Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε διαπράξει 19 κλοπές

Αστυνομία ΕΛΑΣ

Στην δυτική Αττική ήταν το ορμητήριο μιας οργανωμένης συμμορίας που διέπραξε συνολικά 16 κλοπές και τρεις απόπειρες σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, από τις 30 Σεπτεμβρίου. Στην εξάρθρωσή της οδήγησε η σύλληψη ενός μέλους της επειδή… οδηγούσε χωρίς δίπλωμα!

Ο συγκεκριμένος Έλληνας είχε συλληφθεί το Σάββατο από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., αλλά στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενήργησε η Ασφάλεια Θηβών προέκυψε η εμπλοκή του σε 13 διαρρήξεις και τρεις απόπειρες σε σπίτια, σε άλλη μια σε αγροτική αποθήκη και σε μια σε εργοστάσιο, καθώς και σε μια κλοπή φορτηγού. Για την συμμετοχή τους σε αυτές, ταυτοποιήθηκαν τέσσερις συνεργοί του, τρεις εκ των οποίων Έλληνες και ο τέταρτος αλλοδαπός.

Η αξία της λείας τους σε χρηματικά ποσά, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά μηχανήματα και εργαλεία, μεγάλη ποσότητα σπόρων τριφυλλιού και άλλα αντικείμενα από τις συνολικά 19 περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν ως τώρα, υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ! Για την διάρρηξη στο εργοστάσιο, ταυτοποιήθηκαν ακόμη ένας αλλοδαπός και μία Ελληνίδα που δεν συμμετείχαν στις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών με κατηγορίες για σύσταση συμμορίας και κλοπές κατά συρροή και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή, ενώ εξετάζεται αν τυχόν η σπείρα έχει διαπράξει και άλλες κλοπές.