Βουλή: Τι πυροδότησε τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο – 15 μέρες αποβολή για τον… δράστη

282
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Δημιουργική Ελλάδα, ενίσχυση του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και δημιουργικού τομέα, ίδρυση φορέα για το βιβλίο και λοιπές διατάξεις για τον σύγχρονο πολιτισμό", Τετάρτη 24 Απριλίου 2024. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κάθε άλλο παρά απρόκλητη, αν και απαράδεκτη, ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση με γροθιά του Κωνσταντίνου Φλώρου στον Βασίλη Γραμμένο πριν λίγο στη Βουλή των Ελλήνων. Το επεισόδιο ξεκίνησε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του αιτήματος άρσης της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει ο πατέρας του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, ιδρυτικό στέλεχος της Ελληνικής Λύσης.

Υπενθυμίζουμε, ότι η μήνυση αφορά συγκεκριμένους «τρολολογαριασμούς» στο X.com (πρώην twitter) που υποστηρίζουν την Ελληνική Λύση και καθυβρίζουν οιονδήποτε στρέφεται εναντίον της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, k. Χήτας, ανακοίνωσε ότι ειναι υπέρ της άρσης ασυλίας αν και δεν σχετίζεται ο κ. Βελόπουλος με τη μήνυση, πετάχτηκε ο κ. Φλώρος και είπε ότι αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο.

Μετά την παρέμβαση αυτή βουλευτές της Ελληνικής Λύσης άρχισαν να βρίζουν χυδαία των Κωνσταντίνο Φλώρο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Βασίλης Γραμμένος είπε προς τον ανεξάρτητο βουλευτή «εσένα θα σου γαμ… τη μανούλα, θα σε στειλω φυλακη με βραχιολάκια» και τον Κωνσταντίνο Φλώρο να του απαντά «έλα έξω να μου τα πεις». Οι δύο άνδρες στη συνέχεια συναντήθηκαν στο περιστύλιο με τον Κωνσταντίνο Φλώρο να πιάνει από τον γιακά τον Βασίλη Γραμμένο, να τον γρονθοκοπεί και να τον πετάει κάτω.

Μετά το περιστατικό ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από την φρουρά της Βουλής την αποβολή του Κωνσταντίνου Φλώρου για 15 ημέρες από το κοινοβούλιο, την ανώτερη, δηλαδή, ποινή που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής με τον κ. Τάσουλα να κάνει λόγο για «ποινή χάδι» καθώς, όπως είπε, είχαμε την εντύπωση ότι ο κανονισμός της Βουλής απευθυνόταν σε λογικούς ανθρώπους.