Θεοδωρικάκος: “Η απώλεια του Άλκη ήταν μια δυνατή καμπάνα για την κοινωνία μας”

233

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε από τη Βουλή ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ξεριζώσει τη βία από την κοινωνία και τον αθλητισμό

Η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της βίας “έδειξε αντανακλαστικά” και δεν πρόκειται για “μια ευκαιριακή αντίδραση” τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ενέργειες των αστυνομικών αρχών στη λειτουργία της λέσχης φιλάθλων και για τα μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης των φαινομένων βίας με αφορμή τον αθλητισμό.

Ο υπουργός, υπογράμμισε πως “για τη δική μας κυβέρνηση ύψιστη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή” και “πρώτιστη προτεραιότητα η ασφάλεια που είναι προϋπόθεση της ελευθερίας, της ποιότητας, της ευημερίας και της προοπτικής μιας κοινωνίας”.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως “κατά την περίοδο 1 Σεπτεμβρίου 2021 έως 28 Φεβρουαρίου 2022 το ποσοστό της λεγόμενης χαμηλής και μεσαίας παραβατικότητας και εγκληματικότητας σημειώνει πτώση 25% έως 30%, από την αντίστοιχη περίοδο 19 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2020, δηλαδή την πρώτη περίοδο της κυβέρνησής μας -προ καραντίνας- με τα αντίστοιχα δύο τέτοια διαστήματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ”.

Κατά το τελευταίο τριήμερο, ανέφερε ο υπουργός, διενεργήθηκαν 530 αστυνομικοί έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας, όπου ελέγχθηκαν 1.215 άτομα και 312 μετανάστες, που στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για την νόμιμη διαμονή τους στη χώρα, οδηγήθηκαν στην Αμυγδαλέζα. Επίσης είπε πως έγιναν 38 συλλήψεις ατόμων εκ των οποίων δύο για ναρκωτικά, εννέα για παραεμπόριο και σημείωσε “πως δεν θα σταματήσουμε, αυτές οι επιχειρήσεις καθώς αποτελούν τμήμα της συνολικής στρατηγικής που έχουμε ως υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ως ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στις γειτονιές σε κάθε γωνιά της χώρας. Θα είναι αιφνιδιαστικές και θα περιλαμβάνουν την συντονισμένη αξιοποίηση του συνόλου των δυνάμεων της ΕΛΑΣ”.