Δουλέμποροι μετέφεραν παράνομους μετανάστες με… πυροσβεστικό στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

213

Ακόμα και πυροσβεστικό όχημα είχαν χρησιμοποιήσει δουλέμποροι για να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες από την Έβρο στη Θεσσαλονίκη όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ την Παρασκευή (20/1) δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τα μετασκευασμένα οχήματα που χρησιμοποιούσε η σπείρα.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τα επτά από τα 11 μέλη της σπείρας (8 Έλληνες και 3 αλλοδαποί) ηλικίας 23 έως 41 ετών ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία 10 ακόμη ατόμων (5 Έλληνες – 5 αλλοδαποί) που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.

Σε βάρος των ατόμων αυτών σχηματίσθηκε δικογραφία για συγκρότηση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη μεταφορά – προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη από τους προειρημένους, από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία μέλος της οργάνωσης που βρίσκεται στην Τουρκία, προωθούσε παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο. Στη συνέχει οι παράνομοι μετανάστες επιβιβάζονταν σε οχήματα με κύριο προορισμό τη Θεσσαλονίκη, όπου τελικά οδηγούνταν σε προσωρινά καταλύματα – χώρους απόκρυψης.