Τατσόπουλος: Έχω σιχαθεί να διαβάζω για το μοναστήρι που «σκέπασε με το πέπλο της» η Παναγία

186

Με ανάρτηση στο facebook τοποθετήθηκε ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος για το θαύμα, που πολλοί κάνουν λόγο πως συνέβη σε μοναστήρι που σώθηκε από τις φλόγες της πυρκαγιάς.

Ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτηση έχει βάλει τίτλο “ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΑΗΔΙΑΣ” και συνεχίζει γράφοντας:

Συγχωρέστε μου προκαταβολικά την οργή σε αυτήν την ανάρτηση. Είναι η οργή της αηδίας. Έχω σιχαθεί να διαβάζω για το μοναστήρι που “σκέπασε με το πέπλο της” η Παναγία και το έσωσε, ενώ την ίδια ώρα “επέτρεψε” χιλιάδες άλλα στρέμματα να καούν, και -σε άλλες περιπτώσεις- μοναστήρια να καούν, ζώα να καούν, άνθρωποι να καούν… -αλλά ΑΡΚΕΤΑ. Στους αναίσχυντους θρησκοκάπηλους λέω μόνο ΑΡΚΕΤΑ. Μπορεί να μη σέβονται τη νοημοσύνη μας, μπορεί να εμπορεύονται ξεδιάντροπα την πλειοδοσία σε ευσέβεια, αλλά ΑΡΚΕΤΑ. Το μοναστήρι μπορεί να το έσωσε ο ηρωισμός των πυροσβεστών ή η τυχαία αλλαγή της φοράς του ανέμου ή ο συνδυασμός τους, αλλά σίγουρα δεν το έσωσε καμία Παναγία τόσο… ανάλγητη, ώστε να παραμένει αναίσθητη μπροστά σε τόση οδύνη και να ενδιαφέρεται μονάχα για τη σωτηρία του “σπιτιού της”. ΑΡΚΕΤΑ. Θρησκοκάπηλοι βγάλτε τον σκασμό. Έστω και μόνο από σεβασμό -υποκριτικό, ας είναι- στα θρησκευτικά αισθήματα των περισσότερων συμπατριωτών μας.

 

Εντύπωση πάντως προκαλεί πως ο συγγραφέας είχε αποφασίσει να πολιτευτεί, στις τελευταίες εθνικές εκλογές, με ένα κόμμα του οποίου η πλειοψηφία της βάσης πιστεύει ακράδαντα και βαθιά στον ορθόδοξο Χριστιανισμό.