Μητσοτάκης: Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος είναι ένα τρίγωνο ειρήνης

166

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε έκνομες τις ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Λευκωσίας και το Αιγαίο, μετά την τριμερή  Συνόδου Ελλάδας-Αιγύπτου-Λευκωσίας.

 “Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος είναι ένα τρίγωνο ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και εστίασε στη δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, χωρίς στρατεύματα κατοχής και χωρίς αναχρονιστικές εγγυήσεις. “Τασσόμαστε υπέρ της άμεσης επανέναρξης των συνομιλιών. Καταδικάσαμε ρητά τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου, που προσβάλουν το διεθνές δίκαιο. Καταδικάσαμε την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο. Τα ζητήματα αυτά τα έθεσε και στον κ. Πομπέο”, επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως οι έκνομες ενέργειες της Άγκυρας βρέθηκαν και στο επίκεντρο της διμερούς συνάντησης με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

“Θέλω να διαβεβαιώσω ότι για τους χειρισμούς μας βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τη Λευκωσία. Με όλους τους Ευρωπαίους και διεθνείς συμμάχους μας”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.