Η ΕΡΤ καταδίκασε σχόλια δημοσιογράφου της υπέρ του «καρατέκα» διαδηλωτή

162

Ο Νίκος Αγγελίδης, δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, ανήρτησε στη λογαριασμό του στο Facebook φωτογραφίες από τα επεισόδια μεταξύ του ΠΑΜΕ και των ΜΑΤ, γράφοντας λεζάντες που επικροτούσαν τη βία.

«Κι όμως δεν πέρασε ο Οβελίξ… Το ΠΑΜΕ ήταν…», ήταν το πρώτο σχόλιο και το συνόδευε η φωτογραφία από τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών του ΠΑΜΕ και των ΜΑΤ. Εννοώντας ότι τελικά οι διαδηλωτές κατάφεραν να εμποδίσουν τον Οβελίξ εχθρό να περάσει.

Το δεύτερο σχόλιο, που συνόδευε την φωτογραφία του διαδηλωτή καρατέκα ήταν: «Ρε Νουρέγιεφ… δεν φτουράς μια μπροστά στο ΠΑΜΕ».

 Η αντίδραση της ΕΡΤ

«Η ελευθερία του λόγου δεν είναι ασφαλώς μόνον κατοχυρωμένη, αλλά και αυτονόητη για όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους της. Εξίσου αυτονόητη είναι, όμως, και η ανάγκη όσοι εργάζονται στην ΕΡΤ να έχουν -εν γένει στο δημόσιο λόγο τους- αυξημένη ευαισθησία στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι εργοδότης τους είναι όλοι οι Ελληνες πολίτες και όχι μόνον όσοι τυχόν συμφωνούν με τις προσωπικές τους απόψεις. Ως εκ τούτου είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος της ΕΡΤ, απαξιώνοντας το κράτος δικαίου, και υπονομεύοντας έτσι την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Ο Νίκος Αγγελίδης απάντησε πάλι μέσω facebook:

«Είμαι πολίτης αυτού του τόπου, είμαι πολίτης αυτού του κόσμου και δικαίωμά μου, αναφαίρετο, είναι να υποστηρίζω ότι θέλω πολιτικά, πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που την πολιτική μου άποψη και ταυτότητα, δεν την έχω χρησιμοποιήσει ούτε μισή φορά στην επαγγελματική μου ιδιότητα για να επηρεάσω κόσμο… Σε ό,τι αφορά λοιπόν τους απειλούντες και τους παρακινητές τους, ενδεχομένως και εντός του εργασιακού μας χώρου, έχω να πω, πως φόβο αισθάνονται μόνο οι δειλοί. Και εγώ όπως είδατε δεν είμαι με τους δειλούς και τους προσκυνητές, αλλά με τους άλλους που δεν το βάζουν κάτω και μάχονται στα πεζοδρόμια των αγώνων για μια κοινωνία ανθρώπινη…».

Και καταλήγει: «Κλείνοντας να σημειώσω πως είναι τιμή μου που είμαι μέλος του ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ, όπως τιμή μου είναι που είμαι κομμουνιστής».

Λίγες ώρες μετά έγραψε νέα ανάρτηση

Στα δυο χρόνια του μαύρου, γύρισα με μια μπλούζα της ΕΡΤ, μαζί με λίγους… τρελούς συναδέλφους, όλη την Ελλάδα, με 5 ευρώ στην τσέπη και όνειρο να ξαναδούμε τα τρια γράμματα που μας μεγάλωσαν από παιδιά…

Με την επαναλειτουργία της αγαπημένης μου ΕΡΤ, ΔΕΝ διεκδίκησα τίποτα, ούτε “καπάρωσα” κάποιο πόστο.
Συνέχισα πιστεύοντας μόνο στη σκληρή δουλειά και στην αδιαπραγμάτευτη – για μένα – καθαρή… ενημέρωση. Αν υπάρχει έστω και ένα ψήγμα για το αντίθετο, θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να το βρει και να το αναδείξει μέσα από τις πολλές ώρες αέρα… που έχουν καταγραφεί στο ενεργητικό μου… Δεν μπορεί κάτι θα είχαν βρει μέχρι σήμερα οι ομάδες κρούσης…

Για δυο φωτογραφίες που ανέβασα στον προσωπικό μου λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα… με διάθεση χιούμορ φυσικά και αυτονόητα… διάβασα μεταξύ άλλων – τα εξής, ως επίσημη ανακοίνωση της αγαπημένης μου ΕΡΤ:

“Ως εκ τούτου είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος της ΕΡΤ, απαξιώνοντας το κράτος δικαίου, και υπονομεύοντας έτσι την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”

Και μένω με την απορία πόσο ακραίοι είναι τελικά ένας ήρωας κινουμένων σχεδίων του Αλμπέρ Ουντερζό και ο θρυλικός χορευτής των αιθέρων Νουρέγιεφ…

Άραγε πόσο η εύθυμη παράθεση εικόνων που καταγράφουν μια ιστορία, μια πραγματικότητα, “υπονομεύουν την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης;”

Πόσο “απαξιώνεται το κράτος δικαίου” όταν ένας ελεύθερος (;) πολίτης του, θυμάται την ιστορία ενός τρελού Γαλάτη που είχε πέσει στο μαγικό ζωμό, ή ενός μοναδικού στα παγκόσμια χρονικά χορευτή που δεν ακουμπούσε καν στο έδαφος;

Έχω να πω μόνο τούτο… Αγαπήστε την ΕΡΤ – δεν είναι κακό – όσο αυτοί που παράτησαν σπίτια, οικογένειες και “επαγγελματικές προοπτικές”… για να παίζει ο τσοπανάκος σε κάθε άκρη της ελληνικής επικράτειας…

Άλλο δεν θα μιλήσω. Προτιμώ να μιλώ μέσα από τη δουλειά μου. Για την ποιότητα αυτής, για την συνέπεια και την αγάπη μου προς τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, δέχομαι ευχαρίστως να κριθώ…

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ