Φτιάξτε το πιο υπέροχο banana bread στη χύτρα ταχύτητας.
Συστατικά
- 330 γρ. μπανάνες
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αβγά, μεσαία
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 λίτρο νερό, για το βράσιμο
Για το σερβίρισμα
- σάλτσα καραμέλας
- κουβερτούρα, λιωμένη
- φιστίκια, αλατισμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπανάνες και πιέζουμε με ένα πιρούνι για να λιώσουν.
- Βάζουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια, το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, αλάτι, την κανέλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 22 εκ. με τρύπα στη μέση και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε μέσα το νερό, το τρίποδο με το καλάθι και βάζουμε μέσα στο καλάθι τη φόρμα.
- Κλείνουμε το καπάκι, βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
- Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας, αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Σερβίρουμε με τη σάλτσα καραμέλας, την κουβερτούρα και τα φιστίκια.