Άκης Πετρετζίκης: Banana bread στη χύτρα ταχύτητας

Φτιάξτε το πιο υπέροχο banana bread στη χύτρα ταχύτητας.

Συστατικά

  • 330 γρ. μπανάνες
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 λίτρο νερό, για το βράσιμο

Για το σερβίρισμα

  • σάλτσα καραμέλας
  • κουβερτούρα, λιωμένη
  • φιστίκια, αλατισμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπανάνες και πιέζουμε με ένα πιρούνι για να λιώσουν.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια, το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, αλάτι, την κανέλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 22 εκ. με τρύπα στη μέση και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε μέσα το νερό, το τρίποδο με το καλάθι και βάζουμε μέσα στο καλάθι τη φόρμα.
  • Κλείνουμε το καπάκι, βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας, αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Σερβίρουμε με τη σάλτσα καραμέλας, την κουβερτούρα και τα φιστίκια.