Αν ζούσε ο Μαρξ…πρόεδρε!

6483

Πρόεδρε Αλέξη Τσίπρα πολύς ο θόρυβος με το σπίτι στο Σούνιο, πάνω στο κύμα. Σε έχουν πραγματικά, σε μια δύσκολη εποχή περιλάβει στον τύπο, με σχόλια επικριτικά για εσένα και την στάση σου, για το δικαίωμα που άσκησες ως δημόσιο πρόσωπο, να βρεθείς σε ένα καλύτερο σπίτι. Για εμένα κανένα πρόβλημα, απλά όταν είσαι και ζεις, πάνω στο κύμα ή όταν στέλνεις τα παιδιά σου στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία ή όταν χαλαρώνεις σε κότερα με “πουράκλες”,μη βγαίνεις να πουλήσεις προφίλ Νίκου Ξσνθόπουλου, γιατί καταντάει κοροϊδία.

Θέλω να σου θυμίσω λίγο Μαρξ, γιατί τον ανέτρεψες και αυτόν, με τα νούμερα που έδωσες για το ενοίκιο στο σπίτι που εκμίσθωσες.

Κατά τον Μαρξ, υπεραξία  είναι το μέρος της αξίας που δημιουργείται από την εργασία των μισθωτών, αλλά δεν πληρώνεται από τον καπιταλιστή. Εδώ κάπου μπαίνεις εσύ πρόεδρε!

Η εργασία του ιδιοκτήτη και ο κόπος της, μετατράπηκε σε ακίνητο. Έρχεσαι εσύ και δεν πληρώνεις, ως καπιταλιστής, το αντίστοιχο τίμημα. Αν μου πεις ό,τι τα 500 ευρώ που δίνεις τον μήνα για ένα σπίτι αξίας 1,2 εκατομμύριων με πρόσφατη ανακαίνιση, είναι σωστή μαρξιστική πράξη, τότε είσαι “το τέλος του Μαρξ”.

“Αριστερόπουλα”, να συνεχίσουμε λίγο θεωρία; Συνεχίζουμε βάζοντας όρους για να καταλάβετε τί έκανε ο πρόεδρος Αλέξης.

Η υπεραξία δεν εμφανίζεται σαν προϊόν της ιδιοποιημένης απλήρωτης μισθωτής εργασίας,(ενοίκιο με σωστή εκτίμηση) αλλά σαν περίσσευμα της τιμής πώλησης του εμπορεύματος, πάνω από την τιμή κόστους του.(Πόσο κοστίζει πραγματικά αλλά δε μας λέει). Γι’ αυτό η τιμή κόστους του εμπορεύματος στην προκειμένη περίπτωση παρουσιάζεται εύκολα σαν να είναι η πραγματική του αξία, έτσι, που το κέρδος παρουσιάζεται σαν περίσσευμα της τιμής πώλησης των εμπορευμάτων πάνω από την ενυπάρχουσα σε αυτά αξία”. (τί έχουμε κρύψει μας λέει;)

Πρόεδρέ μου, με λίγα λόγια αυτό που υποστηρίζει η θεωρία του Μαρξ , που την ξεπούλησες καταπάτησες και συνεχίζεις να επικαλείσαι λες και μιλάς σε αιγές, είναι ό,τι είτε εκμεταλλεύτηκες τον ιδιοκτήτη ως γνήσιος εκφραστής του καπιταλισμού, είτε κάποιο λάθος κάνεις με τις πράξεις.

Ευτυχώς που δεν ζει ο Μαρξ… Θα είχες κοπεί στην θεωρία αλλά θα είχες περάσει στην πράξη… του καπιταλισμού!