Αναστατώνει ο ήχος της Alfa Romeo Giulia GTAm! (Vid)

Η Alfa Romeo κυκλοφόρησε πρόσφατα δύο εκδόσεις της Giulia Quadrifoglio. Ονομάζονται Giulia GTA και Giulia GTAm, με την τελευταία να βρίσκεται στο αεροδρόμιο Gstaad της Ελβετίας στις αρχές του μήνα κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης.

Εξωτερικά, η Giulia GTAm διαθέτει νέο αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα, το οποίο περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ενεργό splitter και πτερύγια, προεκτάσεις των φτερών, ζάντες 20 ιντσών και μεγαλύτερο διαχύτη με εξάτμιση της Akrapovič από τιτάνιο. Η τεράστια πίσω πτέρυγα είναι αποκλειστική για την GTAm.

Η Giulia GTAm είναι 100 κιλά ελαφρύτερη από την Giulia Quadrifoglio, με βάρος στα 1.520 κιλά.

Η Alfa Romeo θα δημιουργήσει μόλις 500 Giulia GTA και GTAm, με το κάθε αυτοκίνητο να συνοδεύεται από επώνυμο κράνος και φόρμες αγώνων για τον τυχερό ιδιοκτήτη. Οι τιμές είναι αρκετά υψηλές. Η GTA κοστίζει 175.000 ευρώ (συν ΦΠΑ) στην Ιταλία και η GTAm ξεκινά από 180.000 ευρώ (συν ΦΠΑ).

Κάτω από το καπό, ο twin-turbo, V6, 2,9 λίτρων κινητήρας, αποδίδει 540 ίππους και επιτρέπει στην GTAm να επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα.