Άνοιγμα σχολείων: Ποια θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση και ποια με επιστροφή στα θρανία

343

Στις 11 Ιανουαρίου αναμένεται να επιστρέψουν στα θρανία τους οι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, καθώς το υπουργείο Παιδείας έκανε δεκτή την θετική εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, σχεδόν δύο μήνες μετά το “λουκέτο” που είχε μπει σε όλες τις βαθμίδες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που συνεδρίασε χθες, αναμένεται να επανεξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα προκειμένου να καταλήξει σε σχετική εισήγηση και για τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Πάντως, στις 11 Ιανουαρίου θα συνεχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας γνωστοποίησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι ανακοινώσεις για τη μείωση της ύλης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ’ λυκείου.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για άνοιγμα των σχολείων:

-Τη διενέργεια rapid test στους μαθητές λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

-Τη δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό.

-Την εφαρμογή πλάνου διαφοροποίησης των ωρών έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων και να χρησιμοποιηθούν όλες οι είσοδοι των σχολείων έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός. Αυτό αφορά νηπιαγωγεία και δημοτικά όπου τα παιδιά συνοδεύονται για τη μετάβαση και αποχώρηση από τα σχολεία.

-Παράλληλα θα ισχύσουν και τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων.