Απάντηση Τσακαλώτου μετά τη θύελλα για τα τοπικά νομίσματα: «Είναι συλλογικά θεωρητικά κείμενα»

258

«Για συλλογικά θεωρητικά κείμενα» και απόψεις με τις οποίες έχει βρεθεί «απέναντι εδώ και πολλά χρόνια» κάνει λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην απάντησή του προς τη Νέα Δημοκρατία για τα παράλληλα νομίσματα που πρότειναν οι «53+» στο πλαίσιο του εσωκομματικού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Τσακαλώτος σημειώνει μάλιστα ότι ο ίδιος πάλαιψε για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, όταν όπως αναφέρει οι σύμμαχοι της ΝΔ στο ΕΛΚ προσπαθούσαν να βγάλουν εκτός ευρωζώνης τη χώρα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσακαλώτου:

«Σε απάντηση της επίσημης ανακοίνωσης της ΝΔ ότι «κάποιοι εξακολουθούν να μην πιστεύουν στο ευρώ» είναι προφανές ότι στο κυβερνών κόμμα είναι σε απελπισία. Επειδή η ΝΔ δεν θέλει να συγκρίνει πρόγραμμα με πρόγραμμα και να κάνει μια σοβαρή αντιπαράθεση τώρα βρήκε άλλο τροπάρι ανακαλύπτοντας διαφορά συλλογικά θεωρητικά κείμενα.

Και κατηγορεί εμένα που μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα ρυθμίσαμε το χρέος, διασφαλίσαμε τη δημοσιονομική σταθερότητα εξασφαλίζοντας την παραμονή στο ευρώ και βρίσκοντας ταυτόχρονα πόρους για την κοινωνία ότι ξαφνικά έγινα κάποιος άλλος και υιοθέτω απόψεις με τις οποίες έχω βρεθεί απέναντι εδώ και πολλά χρόνια.

Εγώ πάλεψα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, όταν ο σύμμαχος του κ. Μητσοτάκη Σόιμπλε (και οι δυο στο ΕΛΚ, ας μην το ξεχνάμε) πάλευε για να μας βγάλει έξω.
Άλλωστε κανένας υποστηρικτής τέτοιων σεναρίων δεν με συμπαθεί. Κάποιος άλλος -ενήλικας στο δωμάτιο- με παρουσιάζει στο βιβλίο του ως έναν κουβαλητή φακέλων.

Για να τελειώνουμε:
Οι μόνοι που διακινδύνευσαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι αυτοί που την χρεοκόπησαν, την έβαλαν στα μνημόνια και μετά την άφησαν με άδεια ταμεία. Όχι εμείς που την βγάλαμε και αφήσαμε και 37 δις ευρώ.
Νισαφι πια…»

Tsakal8_5