Αύριο έρχεται το νομοσχέδιο για τα Rafale στην Ολομέλεια

Στην τρίτη και τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής επιβεβαιώθηκε η μερική συναίνεση που επιτεύχθηκε μεταξύ των κομμάτων για την προώθηση του νομοσχεδίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, προς απογοήτευση του υπουργού Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου δεν ξεκαθάρισε τη θέση του, εμμένοντας στην επιφύλαξη που είχε διατυπώσει αναφορικά με το περιεχόμενο των συμβάσεων.
«Επί της αρχής είμαστε θετικοί, θα έπρεπε η σύμβαση όμως να μην αφήνει τόσες τρύπες. Είναι εξαιρετικά προβληματική, είναι σαν να μη θέλει κανείς τη συναίνεση! Εξαιρετικά δύσκολη η συναίνεσή μας», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο Β. Κεγκέρογλου επανέλαβε τη θέση του κόμματός του, λέγοντας πως επί της αρχής ψηφίζει θετικά. Αντίστοιχη θέση εξέφρασε και ο Αντ. Μυλωνάκης της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμφωνία.

Στον αντίποδα, ο κ. Παπαναστάσης του ΚΚΕ ξεκαθάρισε πως δεν ψηφίζει τη σύμβαση, ενώ η Σοφία Σακοράφα του ΜέΡα25 διαμήνυσε: «Δεν μπορώ να μην εκφράσω τον θυμό και τη λύπη μου για το τρόπο που αντιμετωπίζονται τα συμφέροντα της χώρας. Με φέρνετε σε βαρύ δίλημμα! Θα επιφυλαχθούμε για την ψήφο μας στην Ολομέλεια».

Ο υπουργός, πάντως, κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν τη μεγάλη αγορά που θα ενισχύσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας, καλώντας όσους διαφωνούν να μην αναζητούν προσκόμματα προκειμένου να καταψηφίσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επίμαχο νομοσχέδιο θα συζητηθεί και ψηφιστεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.