Χανιά: Κι άλλα δίδυμα γεννήθηκαν στο νοσοκομείο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης εμπορίας βρεφών

247

Δύο υγιέστατα μωράκια γεννήθηκαν χθες στο γενικό νοσοκομείο Χανίων, από παρένθετες μητέρες που κυοφορούσαν στο πλαίσιο συμφωνίας με την κλινική που εμπλέκεται στην υπόθεση εμπορίας βρεφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, πρόκειται για ένα αγόρι και ένα κορίτσι, το έκτο και το έβδομο βρέφος κατά σειρά που γεννιούνται στα Χανιά μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, αριθμός ενδεικτικός των διαστάσεων της υπόθεσης αυτής, σε μια πόλη που καταγράφει 1.600-1.800 γεννήσεις τον χρόνο.

Οι αρχές εκτιμούν ότι την ημέρα των συλλήψεων, υπήρχαν στην πόλη  80 περίπου γυναίκες  που ήταν σε εργασιακή σχέση με την κλινική ως δότριες ωαρίων, ή παρένθετες μητέρες σε διαδικασία κύησης ή εμβρυομεταφοράς.

Από την σύλληψη και μετά, η τύχη τους παραμένει άγνωστη, καθώς όσες δεν ήταν έγκυες έσπευσαν να βρουν τρόπους να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, ενώ μιλώντας στο zarpanews.gr έγκυος καταγγέλλει ότι με τις «μεσίτριες» στη φυλακή, οι ίδιες έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, χωρίς γιατρούς, χωρίς φάρμακα και χωρίς χρήματα.