Χάρκοβο: Σφοδρό ρωσικό πλήγμα σε μεγάλο εμπορικό κέντρο με δεκάδες νεκρούς

183

Το Χάρκοβο, η πολυπληθέστερη πόλη στην βορειοανατολική Ουκρανία, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο του στόχου των ρωσικών δυνάμεων, με δεκάδες άμαχους να χάνουν τη ζωή τους σε ρωσική πυραυλική επίθεση.

Δύο ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ουκρανία, το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Μαΐου 2024.

Εκείνη την ώρα εκατοντάδες Ουκρανοί ψώνιζαν το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο των εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων. Μετά την πυραυλική επίθεση ξέσπασε φωτιά, η οποία ακόμη μαίνεται.

Οι αρχές κάνουν λόγο αρχικά για 11 νεκρούς, ωστόσο ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Σε ανάρτησή του για το πλήγμα στο Χάρκοβο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρει:

«Εάν η Ουκρανία διέθετε επαρκή συστήματα αεράμυνας και σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, τα ρωσικά χτυπήματα όπως αυτό δεν θα γινόντουσαν. Και γι’ αυτό απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους ηγέτες, σε όλα τα κράτη: χρειαζόμαστε σημαντική ενίσχυση της αεράμυνας και επαρκείς ικανότητες για να καταστρέψουμε του Ρώσους τρομοκράτες. Αυτό είναι ένα έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί και μπορεί να επιτευχθεί μόνο μαζί με τον κόσμο. Κάθε μέρα, καλούμε τον κόσμο να μας παρέχει αεράμυνα και να σώσει τον λαό μας. Κάθε απόφαση που δεν πάρθηκε να μας στηρίξει έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια των ανθρώπων μας».

 

Πηγή: OnAlert.GR