Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο Σύνταγμα για τα Τέμπη (video)

Ημέρα νέων μεγάλων συλλαλητηρίων και η σημερινή, καθώς τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι διοργανώσεις συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας για τα όσα οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και στο θάνατο 57 συνανθρώπων μας το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, 28-02-2023 συνεχίζονται με δυναμικό παρών από χιλιάδες διαδηλωτές.

Με τα συνθήματα «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Kέρδη βουτηγμένα στων φοιτητών το αίμα», και «Tώρα η οργή να γίνει ανατροπή το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί», από χιλιάδες διαδηλωτές έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου, στο Μεταξουργείο ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής η πορεία εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων για την τραγωδία στα Τέμπη.

Να οργανώσουμε και να οργώσουμε τους χώρους δουλειάς, σχολές, πανεπιστήμια με σκοπό να γίνει πετυχημένη απεργία στις 16 Μάρτη, τόνισε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ όπου κατέληξε η μεγάλη πορεία, ενώ ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο.

Συνδικάτα, μαζικοί φορείς, εργατικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι έδωσαν δυναμικό παρών στο κέντρο της Αθήνας. Τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή. Στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνεται ο παλμός των διαδηλωτών που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και διαδηλώνουν ειρηνικά.

«Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ως την τελική δικαίωση» είναι το μήνυμα που έστειλαν οι ομιλητές από σωματεία και συνδικάτα στο μεγάλο συλλαλητήριο εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και καλλιτέχνες. Το κέντρο της Αθήνας γέμισε πανό, διαδηλωτές και καλλιτέχνες  οι οποίοι ένωσαν την φωνή τους. Ο Φοίβος Δεληβοριάς συνόδευσε με την κιθάρα του τις κινητοποιήσεις.