Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν πέθανε από κεταμίνη η Τζωρτζίνα»

17518

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον του ΜΟΔ, όπου η ιατροδικαστής, μάρτυρας ειδικών γνώσεων Ουρανία Δημακοπούλου, που κλήθηκε από την υπεράσπιση να μελετήσει τα επιστημονικά στοιχεία της υπόθεσης, δήλωσε πως η Τζωρτζίνα δεν πέθανε από την χορήγηση κεταμίνης.
Δείτε επίσης

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Εξέτασα τη Τζωρτζίνα και δεν βρήκα κάτι», κατέθεσε παιδίατρος για την εικόνα της λίγες ώρες πριν υποστεί ανακοπή

Η μάρτυρας, στην κατάθεση της, αμφισβήτησε πλήρως την παραδοχή της τοξικολογικής εξέτασης που αποδίδει τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε δηλητηρίαση από ισχυρή δόση κεταμίνης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η επίμαχη ουσία είναι ένα ασφαλές φάρμακο και όχι δηλητήριο.

Η μάρτυρας δήλωσε στο δικαστήριο ότι «δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη» προσθέτοντας, όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο, ότι η επιστημονική θέση είναι ότι η αιτία θανάτου «είναι η υποθρεψία σε έδαφος ατροφίας βασικών οργάνων, (της καρδιάς, πνευμόνων και νεφρών) σε έδαφος αντιδραστικής ιωσινοφυλίας, σε έδαφος επιληψίας».

Κατά την εξέταση της από την πρόεδρο, η μάρτυρας ρωτήθηκε γιατί δεν αναφέρεται στην έκθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, που διενήργησε την εξέταση, η υποθρεψία αλλά η δηλητηρίαση από κεταμίνη. Η κ. Δημακοπούλου είπε πως ο κ. Μπουζιάνης στην έκθεση του «κρατάει τις αποστάσεις του. Στο συμπέρασμα δεν γράφει ότι είναι ανθρωποκτονία».