Διώκτης Ναζί εγκληματιών «στριμώχνει» τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Θρυλικός για τα κατορθώματά του στην δίωξη και την παραπομπή σε δίκη μερικών από τους χειρότερους Ναζί εγκληματίες, ο 84χρονος Σερζ Κλάρσφελντ έχει βάλει στο στόχαστρό του τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο Κλάρσφελντ, βέβαια, δεν επιδιώκει τον κολασμό του Ζούκερμπεργκ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως αυτά που διέπραξε πχ ο Κλάους Μπάρμπι, γνωστός και σαν «Ο Χασάπης της Λυόν». Παρεμπιπτόντως, ο Κλάρσφελντ, με τη βοήθεια της συζύγου του, Μπεάτε, ξετρύπωσαν τον Μπάρμπι στο Περού, όπου είχε διαφύγει και κρυβόταν. Και αυτός ήταν ο πιο γνωστός, αλλά μόνο ένας από τους εγκληματίες που ο Σερζ Κλάρσφελντ κυνήγησε και συνέβαλε καθοριστικά στο να συλληφθούν.

Το κίνητρο του υπέργηρου πλην ακάματου Κλάρσφελντ σε σχέση με το Facebook, είναι να δοθεί ένα τέλος στην ιδεολογία της άρνησης, η οποία καλλιεργείται σε σχέση με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, καίτοι εβραϊκής καταγωγής ο ίδιος, σύμφωνα με τον Σερζ Κλάρσφελντ είναι βασικός παράγοντας για την ταφή του Ολοκαυτώματος στη συλλογική λήθη.

Όπως είναι φυσικό, ο Κλάρσφελντ είναι μαχόμενοι πολέμιοι κάθε προσπάθειας αποσιώπησης ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος της ανθρωπότητας, ενώ πρωτοστατεί στο κίνημα #NoDenying. Θεωρεί ότι «το διαδίκτυο ωθεί πολλούς ανθρώπους που είναι εύπιστοι ή και ευθέως αντι-σιμίτες να πιστεύουν ότι το Ολοκαύτωμα ουδέποτε συνέβη. Αυτό είναι λάθος, είναι ενάντια στην ιστορία. Και οδηγεί πολύ κόσμο στον αντι-σημιτισμό, με τη λογική ότι, εφόσον το Ολοκαύτωμα δεν υπήρξε, άρα οι Εβραίοι λένε ψέματα για τους γονείς και τους παππούδες που δολοφονήθηκαν».

Γιατί ο Κλάρσφελντ τα έβαλε με τον Ζούκερμπεργκ

Ο Σερζ Κλάρσφελντ έχασε τον πατέρα του στο Άουσβιτς και το μένος του κατά του Ζούκερμπεργκ ξεκίνησε το 2018, όταν εκείνος εμφανίστηκε σε συνέντευξή του να ανέχεται, χωρίς ιδιαίτερο συνειδησιακό πρόβλημα, την άποψη περί της άρνησης του Ολοκαυτώματος.

Συγκεκριμένα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχε πει τότε ότι «εγώ είμαι Εβραίος και διαπιστώνω ότι υπάρχει μια μερίδα κόσμου που αρνείται ότι το Ολοκαύτωμα συνέβη. Αυτό το βρίσκω βαθιά προσβλητικό. Αλλά, στο κάτω κάτω, δεν πιστεύω ότι το Facebook θα πρέπει να μπλοκάρει αυτές τις απόψεις, διότι θεωρώ πως υπάρχουν πολλά ζητήματα για τα οποία οι άνθρωποι αναπτύσσουν εσφαλμένες απόψεις».

Και πάλι όμως, ο Σερζ Κλάρσφελντ επιμένει ότι ο Ζούκερμπεργκ πρέπει να αναλάβει δράση, βάσει του εξής επιχειρήματος: «Είναι Εβραίος και είναι σημαντικό το Facebook, που είναι ένα τόσο μεγάλο όχημα ιδεών, σκέψεων και εικόνων να κάνει κάτι για τη φιλολογία του μίσους που διαχέεται. Και όχι μόνο τη φιλολογία, αλλά και την ίδια τη βία. Διότι, αν ο κόσμος αρχίσει να πιστεύει ότι οι Εβραίοι δεν φονεύτηκαν στο Ολοκαύτωμα και όλο αυτό είναι μια μεγάλη απάτη, τότε θα γεννηθεί οργή μέσα τους. Θα στραφούν ενάντια τους Εβραίους και θα βιαιοπραγήσουν. Ήδη στις ΗΠΑ γίνονται ένοπλες επιθέσεις σε συναγωγές. Σε περιόδους κρίσης, ο όχλος ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, όποτε δόθηκε στον κόσμο ένα άλλοθι για να ασκήσει βία εις βάρος των Εβραίων, το εκμεταλλεύτηκε. Οπότε, εάν ο Ζούκερμπεργκ μπλοκάρει τους παιδόφιλους από το Facebook, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και για τους αρνητές του Ολοκαυτώματος».