Η ηλεκτρική BMW iX υποστηρίζει τα χειμερινά σπορ

456

Τη χειμερινή σεζόν 2020/21, το BMW Group παρουσιάζει τη νέα τεχνολογική ναυαρχίδα του, την BMW iX στο πλαίσιο των παγκόσμιων κυπέλλων Διάθλου, Μπόμπσλεϊ & Σκέλετον και Λουτζ.

Με την BMW iX (κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: < 21 kWh/100km σύμφωνα με το πρότυπο μέτρησης WLTP *, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km), το BMW Group προαναγγέλλει μία νέα εποχή για τον τομέα της μετακίνησης. Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της BMW ερμηνεύει το θέμα της ηλεκτροκίνησης μέσω νέων, καινοτόμων τεχνολογιών. Η BMW iX, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης, αναμένεται στην αγορά στα τέλη του 2021. Ωστόσο, οι φίλοι των χειμερινών σπορ, θα μπορούν να πάρουν μία γεύση από τη νέα τεχνολογική ναυαρχίδα τους επόμενους μήνες: υπό το μότο ‘Born Electric’, η BMW iX θα βρεθεί στο προσκήνιο της αθλητικής επικαιρότητας μέσω της δέσμευσης της BMW στα χειμερινά σπορ για τη σεζόν 2020/21.

Το BMW Group υποστηρίζει τα Παγκόσμια Κύπελλα Διάθλου (BMW IBU World Cup Biathlon), Μπόμπσλεϊ & Σκέλετον (BMW IBSF World Cup Bob & Skeleton) και Λουτζ (FIL Luge World Cup) ως ισχυρός χορηγός επί πολλά χρόνια. Ως εκ τούτου, το BMW Group θα φέρει τώρα την BMW iX και το μότο ‘Born Electric’ στα στάδια διάθλου και στις παγωμένες πίστες.

Η ηλεκτροκίνηση επαναπροσδιορίζεται.


Η BMW iX είναι το πρώτο μοντέλο της BMW που βασίζεται σε ένα νέο πακέτο τεχνολογιών και σχεδιάστηκε από την πρώτη μέρα ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Συνδυάζει με καινοτόμο τρόπο τη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική ευαισθησία με το ντιζάιν, την ευελιξία και την οδηγική απόλαυση και πρωτοπορεί με μελλοντικές τεχνολογίες που θα ενσωματωθούν και σε άλλα μοντέλα BMW στο άμεσο μέλλον. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η μέγιστη ισχύς της BMW iX θα ξεπεράσει τα 370 kW/500 hp – με απόλυτα μηδενικούς ρύπους και τρομερά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Η BMW iX σε χειμερινή περιοδεία σε όλη την Ευρώπη.


Στο πλαίσιο της εμπλοκής της BMW στα χειμερινά σπορ, η BMW iX θα πραγματοποιήσει μία μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη τη σεζόν 2020/21. Το BMW IBU World Cup Biathlon θα ταξιδέψει σε Kontiolahti, Hochfilzen, Oberhof και Antholz. Το highlight της σεζόν είναι τα παγκόσμια πρωταθλήματα στο Pokljuka, στη Σλοβενία το Φεβρουάριο και θα ακολουθήσει ο τελικός στο Nove Mesto και το Oslo. Ανάμεσα στις πόλεις που θα διεξαχθούν το BMW IBSF World Cup Bob & Skeleton και το FIL Luge World Cup είναι οι Sigulda, Innsbruck, Winterberg, St. Moritz και Königssee κοντά στο Berchtesgaden. Η Eisarena Königssee θα φιλοξενήσει επίσης διοργανώσεις των FIL Luge World Championships περί τα τέλη Ιανουαρίου. Τα BMW IBSF Bob & Skeleton World Championships θα διεξαχθούν στο Altenberg στα Erz Mountains το Φεβρουάριο.

iX BMW Winter Sports

* Τα δεδομένα για τις επιδόσεις, την κατανάλωση ενέργειας και την αυτονομία είναι προκαταρκτικά και βασίζονται σε εκτιμήσεις.