Εγκαταλείπουν με κάθε μέσο την Αθήνα για το Δεκαπενταύγουστο

Και οι τελευταίοι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου εγκαταλείπουν την Αθήνα με κάθε μέσο.

Λιμάνια και αεροδρόμιο είναι γεμάτα, ενώ κατά κύματα έφυγαν οι εκδρομείς για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου από τις εθνικές οδούς.

Παρότι ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος τον εκδρομέων σήμερα και αύριο, απτόητοι οι αδειούχοι εγκατέλειψαν το κλεινόν Άστυ.

Όπως είναι ευνόητο, τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας καθώς και του Λαυρίου παρουσίασαν σήμερα το πρωί αυξημένη κίνηση.

Αυξημένη κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος

Πολλοί ήταν εκείνοι που εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα επιλέγοντας το αεροπλάνο, με αποτέλεσμα η κίνηση σήμερα το πρωί του Σαββάτου να είναι αυξημένη στον Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Από χθες Παρασκευή άλλωστε παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση και στις εθνικές οδούς αλλά χωρίς προβλήματα. Το μεγάλο κύμα έφυγε χθες και σήμερα το πρωί.

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου

Από το πρωί της Παρασκευής, είναι σε πλήρη εξέλιξη τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στην περιοχή της Αττικής, αλλά και σε όλη την επικράτεια, με σκοπό την οδική ασφάλεια, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την διευκόλυνση των οδηγών.

Παράλληλα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα ισχύσουν απαγορεύσεις κίνησης των φορτηγών στις εθνικές οδούς, ως εξής:

Σήμερα Σάββατο 13 Αυγούστου 2022, από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου.

Τη Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022, από ώρα 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου όλου του βασικού εθνικού δικτύου, ενώ ειδικά επί του αυτοκινητοδρόμου Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, θα ισχύσει η απαγόρευση από τις 18.00 έως τις 24.00, από τα διόδια Μακρυχωρίου μέχρι τον κόμβο Κλειδιού.

Τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας, βάσει ειδικού σχεδιασμού, προβλέπουν έντονη αστυνομική παρουσία στο οδικό δίκτυο, σταθμούς, λιμάνια και αεροδρόμια, καθώς και συγκρότηση συνεργείων, για την βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που ευθύνονται για θανατηφόρα και σοβαρά τροχαία ατυχήματα, (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους κλπ), αλλά και εκστρατεία ενημέρωσης, όπου είναι αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στην αστυνόμευση στις εισόδους των μεγάλων πόλεων αλλά και εντός αυτών.

Σημειώνεται ότι για την ασφάλεια των πολιτών η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και να ελέγχουν τα αυτοκίνητα τους πριν ξεκινήσουν, να είναι πολύ προσεκτικοί, να μην οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, να μην μιλάνε στα κινητά κατά την οδήγηση, να μην κινούνται στη ΛΕΑ και γενικώς να τηρούν αυστηρά τους κανόνες οδική συμπεριφοράς, την σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.