Έτσι θα ζεστάνετε την κρεβατοκάμαρα, χωρίς να ανοίξετε τη θέρμανση

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το μόνο δωμάτιο που χρησιμοποιείτε είναι το υπνοδωμάτιό σας. Γιατί, λοιπόν, να ανοίγετε θέρμανση για όλο το σπίτι; Με τους παρακάτω τρόπους θα μπορέσετε να ζεστάνετε το υπνοδωμάτιό σας χωρίς να ανοίξετε την θέρμανση και μειώνοντας και την κατανάλωση ενέργειας.

Ψάξτε για σημεία που το δωμάτιο μπάζει Αν τα παράθυρα ή η μπαλκονόπορτα έχουν σημεία από τα οποία περνάει ο αέρας είναι πολύ εύκολο να μετατρέψουν το υπνοδωμάτιο σε… ψυγείο. Ελέγξτε τα λοιπόν και επισκευάστε τα. Αυτόματα το υπνοδωμάτιο θα γίνει πολύ πιο ζεστό.

Χρησιμοποιήστε πιο ζεστά σκεπάσματα Είναι η προφανής λύση που όμως θα σας λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα του κρύου. Βγάλτε λοιπόν τις μάλλινες ή τις fleece κουβέρτες και βάλτε τις πάνω από το… πάπλωμα. Η ηλεκτρική κουβέρτα σίγουρα θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό.

Μετακινήστε το κρεβάτι μακριά από το παράθυρο Δεν είναι λύση για όλα τα δωμάτια, αλλά αν το κρεβάτι είναι ακριβώς κάτω από το παράθυρο (ή δίπλα στην μπαλκονόπορτα) τότε είναι πιθανόν να κρυώνετε. Το γυαλί παγώνει σημαντικά κατά τη διάρκεια της νύχτας και ως αποτέλεσμα θα κρυώνετε κι εσείς αν είστε κοντά του.

Βάλτε ένα χοντρό χαλί Μπορεί τα ξύλινα πατώματα να έχουν πολλά πλεονεκτήματα, η ζέστη ωστόσο δεν είναι ένα από αυτά. Κάντε στον εαυτό σας τη χάρη και βάλτε στο πάτωμα ένα χοντρό χαλί που θα σας βοηθήσει να μονώσετε τον χώρο – θα σας φανεί πολύ χρήσιμο ειδικά το πρωί που ξυπνάτε και ακουμπάτε τα πόδια σας στο πάτωμα.

Καλύψτε τα παράθυρα  Οι εξωτερικές θερμοκρασίες μεταφέρονται μέσα από το τζάμι. Μπορείτε να μονώσετε εν μέρει τον χώρο σας αν  χρησιμοποιήσετε βαριές και χοντρές κουρτίνες. Διαλέξτε ένα χαρούμενο χρώμα που θα έρχεται σε αντίθεση με τον μουντό χειμώνα.

Χρησιμοποιήστε μια θερμοφόρα Μπορεί να είναι ξεπερασμένη λύση, αλλά πιστέψτε μας: ακόμα λειτουργεί. Μια θερμοφόρα γεμάτη με ζεστό νερό είναι ιδανική για να σας ζεστάνει και να σας δώσει την θερμοκρασία που χρειάζεστε για να κοιμηθείτε… ξέγνοιαστοι!