Φωλιές μελιτζάνας με ζυμαρικά

569

Συστατικά

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για τις θήκες
  • 2 μελιτζάνες, μέτριες, φλάσκες
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 50 ml κρασί κόκκινο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κύβο κότας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 250 γρ. σπαγγέτι, βρασμένα
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 125 γρ. γκούντα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τοn φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε μια θήκη για muffin 6 θέσεων και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Ξεπλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες (από την μακριά τους πλευρά) πάχους 1 εκ. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό.
  • Τις αφαιρούμε, τις πανάρουμε με το αλεύρι, και τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτια μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις 2 πλευρές.
  • Τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον κιμά, σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, και σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για λίγο.
  • Όταν η σάλτσα χάσει αρκετή από την υγρασία της, την αφαιρούμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε μέσα τον μισό μαϊντανό, τα βρασμένα μακαρόνια και 75 γρ. παρμεζάνα. Ανακατεύουμε.
  • Σε κάθε φέτα μελιτζάνας προσθέτουμε 2 κ.σ. μακαρόνια με κιμά.
  • Κλείνουμε σε ρολάκια και τα μεταφέρουμε στη λαδωμένη θήκη για muffin 6 θέσεων.
  • Πασπαλίζουμε με το γκούντα και την υπόλοιπη παρμεζάνα πάνω απο κάθε ρολάκι.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 5-7 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο.
  • Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.