Γερμανία: Η αγωνία της Μέρκελ, όταν ξέχασε να φορέσει τη μάσκα της στη Βουλή

426

Ξεχάστηκε και η έκπληξη στο βλέμμα της τα είπε όλα.

 

Την αγωνιώδη αντίδραση της Άνγκελα Μέρκελ κατέγραψαν οι κάμερες, όταν η Γερμανίδα καγκελάριος ξέχασε μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της στην Μπούντεσταγκ τη μάσκα της στο βήμα.

Στο βίντεο, που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, η Μέρκελ διακρίνεται να επιστρέφει στη θέση της ικανοποιημένη από την παρέμβασή της, για να συνειδητοποιήσει δευτερόλεπτα αργότερα σοκαρισμένη ότι είχε παρατήσει την μάσκα προστασίας. Αγχωμένη σηκώνεται από τη θέση της και σπεύδει σχεδόν τρέχοντας να παραλάβει τη μάσκα από τα χέρια μιας υπαλλήλου που απολύμαινε ανέκφραστη την ώρα εκείνη το βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου. Η Μέρκελ επέστρεψε στη θέση της γελώντας με το πάθημά της…

Κι όλα αυτά την ώρα που Γερμανίδα καγκελάριος δέχεται νέες πιέσεις για την απόφασή της να παρατείνει τουλάχιστον μέχρι τις 7 Μαρτίου το lockdown κρατώντας κλειστά τα καταστήματα και με τους κορυφαίους οικονομολόγους της χώρας να διαφωνούν για τη στρατηγική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας επισημαίνοντας την ανάγκη εξισορρόπησης μεταξύ των υγειονομικών, κοινωνικών και οικονομικών στόχων στη μάχη κατά του φονικού κορωνοϊού.