«Γκάφα» από την Παλαιστινιακή Αρχή: Αποκάλεσε την Κύπρο ως «ελληνική διοίκηση της Νότιας Κύπρου» (βίντεο)

194

Η Παλαιστινιακή Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση νωρίτερα, σχετικά με την απόφαση της Νορβηγίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας να αναγνωρίσουν επισήμως παλαιστινιακό κράτος, στην οποία εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία των τριών ευρωπαϊκών χωρών, ωστόσο στη συνέχεια έκανε διπλωματική «γκάφα» αφού φαίνεται αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία ως «ελληνική διοίκηση της Νότιας Κύπρου».

Ειδικότερα, το γραφείο του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, καταλήγει στην σχετική ανακοίνωση ότι «οκτώ χώρες της ΕΕ αναγνωρίζουν το Κράτος της Παλαιστίνης και αυτές είναι η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου και η Σουηδία», κάτι που έγινε αμέσως αντιληπτό και από τον κυπριακό Τύπο.

Το απόσπασμα από την Παλαιστινιακή Αρχή:

«Η Προεδρία προέτρεψε τις χώρες του κόσμου, ιδίως τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει ακόμη το κράτος της Παλαιστίνης, να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης σύμφωνα με τη διεθνώς αναγνωρισμένη λύση των δύο κρατών που βασίζεται σε ψηφίσματα διεθνούς νομιμότητας και τις γραμμές του 1967, και να ακολουθήσει το παράδειγμα της Νορβηγίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, οι οποίες επέλεξαν τον δρόμο της υποστήριξης της επίτευξης της ειρήνης και της σταθερότητας και την εδραίωση των κανόνων της διεθνούς νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι οκτώ χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζουν το Κράτος της Παλαιστίνης και αυτές είναι η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου και η Σουηδία».

Η ορολογία που χρησιμοποιήθηκε από την Παλαιστινιακή Αρχή είναι ίδια με αυτή που χρησιμοποιεί η Τουρκία και το ψευδοκράτος. Ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων WAFA διόρθωσε την απίστευτη «γκάφα» αφού πλέον στην ενημερωμένη ανακοίνωση χρησιμοποιείται η λέξη «Κύπρος» και όχι «ελληνική διοίκηση της Νότιας Κύπρου».

Με πληροφορίες από: Sigmalive / Alphanews | Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: OnAlert.GR