Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε λιμάνι μεταφοράς ουκρανικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο

511

Εκτός από τερματικός σταθμός για το φυσικό αέριο, παίζει πλέον σημαντικότατο ρόλο και στην προώθηση στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε όλα τα Βαλκάνια

Σημαντικός κόμβος της βορειοανατολικής Ευρώπης γίνεται πλέον το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, όπου υπάρχει έντονη στρατιωτική και εμπορική κινητικότητα.

Ο ρόλος του λιμανιού του Έβρου ως τερματικού σταθμού στην εξαγωγή φορτίων αγροτικών προϊόντων και μεταλλευμάτων από την Ουκρανία προς τη Μεσόγειο, και από εκεί σε όλο τον κόσμο, είναι πλέον καταλυτικός.

Έγινε μάλιστα χθες μεγάλη σύσκεψη στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης με τον γενικό εμπορικό διευθυντή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ρομπέρτο Μπιασίν, τον πρόεδρο του οργανισμού Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κωνσταντίνο Χαντζηκωνσταντίνου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να βρεθούν λύσεις και πρωτοβουλίες στη διάνοιξη σιδηροδρομικών διαδρόμων μεταφοράς και εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών από τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης, καθώς και να αναπτυχθεί περαιτέρω συνεργασία στο στρατιωτικό σκέλος.

Το καλοκαίρι, ωστόσο, ο μεταφορικός «πυρετός» στο λιμάνι θα ανέβει κατακόρυφα, καθώς από τα μέσα του τρέχοντος μηνός έως και τις 30 Σεπτεμβρίου έχει σχεδιαστεί η διέλευση αμερικανικών στρατευμάτων και οπλισμού προς και από τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πηγή με άμεση γνώση της κινητικότητας στο λιμάνι υποστηρίζει ότι «μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε τη μεγαλύτερη μετακίνηση στρατιωτικών μέσων που έχει γίνει ποτέ από την Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της αναδίπλωσης και ανανέωσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ σε Πολωνία και Ρουμανία». Όλα αυτά δείχνουν ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, εκτός από τερματικός σταθμός για το φυσικό αέριο, παίζει πλέον σημαντικότατο ρόλο στην προώθηση των ουκρανικών προϊόντων στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και στην προώθηση στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε όλα τα Βαλκάνια, ενδεχομένως και στην Ουκρανία.

Στην πόλη του Έβρου επίσης θα φτάνουν και μεγάλα πολεμικά πλοία των χωρών που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ για να μεταφέρονται οι στρατιώτες και τα οχήματα προς τις χώρες (εκτός Τουρκίας) όπου θα γίνονται οι ασκήσεις της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Πηγή: newsbreak.gr