«Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε χώρα του NATO σε 5 με 8 χρόνια», λέει ο Γερμανός Α/ΓΕΕΔ

336

Η Ρωσία θα μπορούσε να είναι έτοιμη στρατιωτικά να επιτεθεί σε χώρες του NATO σε πέντε έως οκτώ χρόνια, αν το επιλέξει, δήλωσε ο Αρχηγός των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Μέχρι τότε, με βάση την ανάλυσή μας, η Ρωσία θα έχει ανασυγκροτήσει τις δικές της δυνάμεις σε βαθμό που να είναι δυνατή μια επίθεση κατά του εδάφους του NATO», είπε ο Αρχηγός της Bundeswehr, στράτηγος Κάρστεν Μπρόιερ, στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Πολωνία.

«Δεν λέω ότι θα γίνει, αλλά ότι θα μπορούσε να γίνει», τόνισε.

«Βλέπουμε ότι η Ρωσία παράγει πολύ υλικό για τον πόλεμο και δεν βάζει όλο αυτό το υλικό στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία… έτσι το 2029 πρέπει να είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο στράτηγος Μπρόιερ.

«Αυτό που βλέπουμε είναι μια απειλή σε πέντε έως οκτώ χρόνια».

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 έχει προκαλέσει τη βαθύτερη κρίση στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση από την Κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962.

Αν και η Μόσχα έχει απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς ότι προετοιμάζει επίθεση σε νατοϊκά εδάφη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει ότι η Ρωσία θα καταρρίψει όλα τα F-16 που θα στείλει η Δύση στην Ουκρανία και θα «κάψει» τις βάσεις από τις οποίες θα απογειώνονται.

Από τα 32 μέλη του NATO, έξι ευρωπαϊκά έθνη μοιράζονται σύνορα με τη Ρωσία: Νορβηγία, Φινλανδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Πολωνία.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: OnAlert.GR