Ηχηρή παρέμβαση Σαμαρά με μηνύματα για την κυβέρνηση- Τι λέει για ανασχηματισμό, διεύρυνση της ΝΔ και Μέρκελ

 

Συνέντευξη με πολλαπλά μηνύματα και ευδιακριτους αποδέκτες από τον Αντώνη Σαμαρά στα ΝΕΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλάει «έξω από τα δόντια» για την απεχόμενη γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον αρνητικό ρόλο που έπαιξε σε διάφορες στιγμές της ελληνικής κρίσης.

«Όταν τα καταφέρναμε» επισημαίνει «τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια μας. Δεν θυμάμαι να στήριξε την Ελλάδα». Την χαρακτηρίζει «διαχειρίστρια» και «όχι οραματίστια» και προσθέτει ότι «εκμεταλλεύθηκε τα ολέθρια σφάλματα των Τσίπρα-Βαρουφάκη για να αποσπάσει από την Ελλάδα αδιανόητες υποχωρήσεις, τις οποίες εγώ ξεκάθαρα είχα αρνηθεί».

Αρκετές αιχμές υπάρχουν από τον Αντώνη Σαμαρά και για τις εσωτερικές εξελίξεις και την κυβέρνηση της ΝΔ.

Τοποθετούμενος για τον πρόσφατο ανασχηματισμό τονίζει με νόημα : «Σε κάθε ανασχηματισμό εκπέμπεται ένα «μήνυμα», υπάρχει «συμβολισμός». Και ο συμβολισμός αυτός δεν πρέπει να στέλνει αντιφατικά μηνύματα. Οτι δηλαδή η παράταξή μας υιοθετεί σήμερα απόψεις που η ίδια έχει πολεμήσει, όπως οι Πρέσπες και το σχέδιο Ανάν.Η ότι επιβραβεύει πρόσωπα που έχουν αντίθετες πολιτικές απόψεις».

Για να στείλει ακόμη σαφέστερα μηνύματα προσθέτει στη συνέχεια : «Αλλά όταν «επιλέγονται» άτομα με αντίθετες απόψεις, αυτό δεν λέγεται «διεύρυνση» – αυτό λέγεται «μετατόπιση»! Ξέρετε με το να μετακινηθούμε σε θέσεις «Ποταμιού» δεν κατακτάμε το «πολιτικό Κέντρο».