Ηράκλειο: «Πελάτες» έκλεψαν βραχιόλι από κοσμηματοπωλείο και μετά έστησαν καβγά σε καφενείο για να μην πληρώσουν – Δείτε βίντεο

Με μελετημένες κινήσεις και απαράμιλλη άνεση, ένα ζευγάρι μπήκε το πρωί της Παρασκευής σε κοσμηματοπωλείο στις Μοίρες στο Ηράκλειο Κρήτης και σούφρωσαν ένα βραχιόλι από τη συνήθως κλειδωμένη βιτρίνα, που έμεινε για λίγα δευτερόλεπτα ανοιχτή.

Συνελήφθησαν λίγες ώρες αργότερα στα Χανιά, αφού είχαν προκαλέσει αναστάτωση και σε ένα καφενείο στην Αγία Βαρβάρα. Βίντεο από την κλοπή ανήρτησε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου Λευτέρης Κουνδουράκης.

 

Η γυναίκα μπήκε πρώτη στο κατάστημα και προσποιούμενη ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει σκουλαρίκια κράτησε απασχολημένο τον ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια, στο κοσμηματοπωλείο μπήκε ένας άντρας φορώντας τραγιάσκα και μαύρα γυαλιά και με μεγάλη ψυχραιμία και γρήγορες κινήσεις έβγαλε το βραχιόλι από την προθήκη που είχε μείνει για λίγο ξεκλείδωτη.

Χωρίς να το βάλει στην τσέπη ή στην τσάντα του, που ήταν εσκεμμένα ανοιχτή, τοποθέτησε το βραχιόλι στο γραφείο του κοσμηματοπωλείου και μόνο μετά από λίγα λεπτά και ενώ είχε καθίσει στην καρέκλα «περιμένοντας» τη γυναίκα του, το πήρε και το έβαλε στην ανοιχτή του τσάντα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, οι υποτιθέμενοι πελάτες ήταν τουρίστες και μιλούσαν άπταιστα αγγλικά. Έδωσαν μάλιστα και 20 ευρώ ως προκαταβολή για τα σκουλαρίκια, που υποτίθεται ότι θα αγόραζε η γυναίκα, λέγοντας ότι θα γυρίσουν πίσω σε είκοσι λεπτά, αφού θα είχαν βγάλει λεφτά από την τράπεζα.

Δείτε βίντεο:

Όπως είναι φυσικό, το ζευγάρι εξαφανίστηκε και αφού μπήκε σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, που οδηγούσε κάποιο τρίτο άτομο, κατευθύνθηκαν προς το Ηράκλειο. Με την ίδια ψυχραιμία και άνεση, λίγα λεπτά αργότερα σταμάτησαν στην Αγία Βαρβάρα, 20 χλμ από τις Μοίρες, για να πιούν καφέ σε καφενείο της περιοχής. Ωστόσο, εκεί έστησαν ένα μεγάλο καβγά με τη σερβιτόρα και αφού την προσέβαλαν έφυγαν τάχα θυμωμένοι, χωρίς να πληρώσουν τους καφέδες!

face

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και αφού αξιοποιήθηκε το υλικό από τις κάμερες από τις Μοίρες μέχρι τα Χανιά, το ζευγάρι και ο τρίτος της παρέας συνελήφθησαν στα Χανιά, από όπου είχαν νοικιάσει το αυτοκίνητό τους.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο βραχιόλι έχει πίσω του μακρά ιστορία. Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ότι πριν από 40 χρόνια διαρρήκτες είχαν αρπάξει μεγάλο μέρος των κοσμημάτων του καταστήματος έχοντας μπει μέσα με τη μέθοδο του ριφιφί. Όταν εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία και κλήθηκε ο τότε ιδιοκτήτης, πατέρας του κ. Κουνδουράκη, να τα αναγνωρίσει, αναγνώρισε και το συγκεκριμένο βραχιόλι, που έμελλε να ξανακλαπεί σήμερα μετά από τέσσερις δεκαετίες για δεύτερη φορά.